3.2 °C

Beter BCV wint verdiend van Veenwouden

zo 28 augustus 2016, 11.17 uur

BURGUM - De derde bekerwedstrijd in Burgum tegen eerste klasser BCV leverde een verdiende 2-1 overwinning op voor de thuisclub. Daarmee kwamen de gasten nog goed weg want gezien de kansen had BCV ruimer moeten winnen. BCV ging fel uit de startblokken en stak veel meer energie in de wedstrijd tegen een vooral in de eerste helft onherkenbaar zwak spelend Veenwouden.

Na een kwartier leidde dat tot de openingstreffer toen Nivard Vrieling een kapitale blunder maakte door terug te spelen op de keeper maar Bauke Prins volledig over het hoofd zag die dit presentje in dank aanvaardde: 1-0

In de 37e minuut werd het 2-0 en opnieuw ging de verdediging in de fout doordat Roeland Rusticus uit een corner tussen twee man in mocht inkoppen bij de eerste paal. In de 40e minuuut kon BCV het duel definitief beslissen toen doelman Coenraad van der Mark op de achterlijn een domme overtreding maakte op Joeke de Vries en Cor Elzinga vanaf elf meter mocht aanleggen. De doelman herstelde zijn fout door de penalty te stoppen.

Na rust kwam SCV beter voor de dag en gaf het beter partij waardoor de wedstrijd meer in evenwicht kwam. De uitbraken van BCV waren echter veel gevaarlijker dan die van SCV, dat weinig kansen wist af te dwingen. Toch kwam SCV in de 55e minuut op 2-1 toen Albertjan van Zwol de paal raakte en Liekele Paulusma uit de rebound wist te scoren.

Tien minuten later was SCV dicht bij de gelijkmaker maar doelman Hendrik van der Laan wist de kopbal van Wytze Veenstra nog net met een hand te stoppen. BCV verzuimde de wedstrijd definitief te beslissen. Met name Fedde Durk Kingma had geen geluk met zjn acties want hij raakte maar liefst driemaal paal en lat waardoor SCV een grotere nederlaag bespaard bleef.