8.4 °C

Geen winnaar bij duel Bergum en Veenwouden

wo 24 augustus 2016, 14.47 uur

BURGUM - Na de 3-0 winst thuis tegen DTD moest SCV het in de tweede bekerwedstrijd opnemen tegen zondag eerste klasser Bergum. In een vooral in de tweede helft pittig duel kwam het publiek aan haar trekken want beide teams wisten driemaal te scoren. Beide teams konden leven met het gelijke spel. Bergum was technisch de betere, SCV kreeg de betere kansen.

In het eerste half uur was de thuisclub de betere ploeg aangezien SCV niet scherp was in de duels en bovendien veel slordig balverlies leed. Bergum toonde wat meer inzet en was sterker aan de bal. Na 5 minuten leidde dat al tot de openingstreffer toen SCV bij een corner slecht verdedigde en Huy Tran kon profiteren: 1-0

In de 36e minuut kwam SCV op fraaie wijze op 1-1. Na goed voorbereidend werk van Rinse Procee belandde de voorzet bij de eerste paal bij Liekele Paulusma die met een fraaie hakbeweging achter het standbeen langs doel trof. Een hoogstandje.

Vijf minuten na rust nam SCV de leiding toen Liekele Paulusma met een prima voorzet Wytze Veenstra bereikte die fraai raak kopte. SCV had daarna de wedstrijd kunnen beslissen via Albert Jan van Zwol en Wytze Veenstra maar doelman Tjibbe Hansma wist beide keren prima redding te brengen. In de 70e minuut werd het gelijk toen de razendsnelle Huy Tran de verdediging te snel af was en Caro Nunoo bij de tweede paal de gelijkmaker aantekende.

In de 82e minuut nam Bergum de leiding toen wederom Huy Tran doorbrak en nu was het Marinus Hoekstra die scoorde. Lang kon Bergum niet genieten van deze voorsprong want een paar minuten later schoot Albert Jan van Zwol uit een vrije trap fantastisch raak door de bal snoeihard in de kruising te schieten. Daarmee kreeg deze leuke wedstrijd een passende eindstand.

Zaterdag as gaat SCV wederom naar Burgum, nu om aan te treden tegen BCV.