8.3 °C

SC Kootstertille houdt ONT van bekerwinst af

zo 21 augustus 2016, 16.26 uur

KOOTSTERTILLE - In het eerste officiële optreden van het nieuwe seizoen kwam SC Kootstertille in het bekertreffen met derde klasser ONT goed weg. Voor rust kwam de thuisclub niet of nauwelijks aan kansen en mocht het Albert Jan Merkus dankbaar zijn dat de Tilster sluitpost met een aantal voortreffelijke reddingen de gasten van scoren afhield. Na rust werd het mede door het scoreverloop als kijkspel iets aantrekkelijker en had SC Kootstertille het duel ook zo maar nog kunnen beslissen.

ONT, vorig seizoen uit de tweede klasse gedegradeerd, hanteerde voor rust weliswaar een te afwachtende houding maar kwam wel aan de nodige kansen. O.a. Dion Smits, Oebele Twijnstra en Teake van der Hoek wisten een sterk keepende Tille doelman Albert Jan Merkus echter niet te passeren. De Tilsters kwamen in het eerste bedrijf zelf niet aan een echte kans en moesten zich voornamelijk tot verdedigen beperken waardoor het als kijkspel wat tegenviel.

Na rust hanteerde ONT een andere speelstijl wat de thuisclub juist meer ruimte bood. In de derde minuut nam SC Kootstertille zelfs brutaal de leiding toen een prima aanval bij Jouke Waaksma Bzn eindigde die uit een moeilijke hoek zeer fraai doel trof; 1-0. Twee minuten later kwam ONT ook alweer langszij omdat de meeverdedigende Jouke Waaksma Bzn een opponent in de zestien aan het shirt vasthield wat een strafschop voor de gasten opleverde; Oebele Twijnstra vonniste onberispelijk voor 1-1.

Na een kwartier spelen kwam ONT via Dion Smits voor het eerst op voorsprong maar ook deze duurde niet lang want een minuut later had Jouke Waaksma Bzn zijn tweede treffer te pakken en opnieuw een mooi opgezette aanval dito afrondde. ONT kreeg daarna nog wel een aantal kleine kansjes om het duel te beslissen maar de beste mogelijkheid daartoe was voor SC Kootstertille. De harde schuiver van Jouke Waaksma Bzn verdween echter rakelings voorlangs. Een moeilijke wedstrijd leverde SC Kootstertille een alleszins bevredigende uitslag op en dat biedt het nodige perspectief.