7.8 °C

SC Veenwouden is mild voor matig DTD

zo 21 augustus 2016, 15.11 uur

FEANWALDEN - De eerste bekerwedstrijd tegen zondag tweede klasse DTD uit Cornjum resulteerde in een simpele 3-0 zege voor de thuisclub. De ploeg uit De Trije Doarpen kwam daarmee goed weg want gezien de kansen had er een veel hogere eindscore op het bord moeten staan.
Veel waarde hoeft er niet aan de gemakkkelijke overwinning te worden gehecht want wat DTD liet zien was van een zeer matig niveau.

In de 23e minuut nam SCV de leiding toen een prima voorzet van SCV's gevaarlijkste man Rinse Procee door Liekele Paulusma knap werd afgerond. Paulusma is overgekomen van Suameer en daarmee heeft SCV er een leuke spits bij gekregen die een neusje heeft voor de goal want in al zijn drie wedstrijden wist deze spits al te scoren. Drie minuten later was het al 2-0 toen Albert Jan van Zwol een vrije trap dwars door de muur schoot.

DTD kwam na rust knap uit de startblokken hetgeen resulteerde in een schot op de lat van Lieuwe de Boer waarna doelman Coenraad van der Mark de rebound van Aron Hansma tot corner verwerkte. SCV had daarna de 3-0 moeten scoren maar Yvar Vrieling verprutste deze grote kans in een 1 tegen 3 situatie. Albert Jan van Zwol teisterde de paal na een fraaie aanval over rechts maar in de 64e minuut werd het dan toch 3-0 toen uit een vrije trap van Nivard Vrieling de bal via Wietse Veenstra en Liekele Paulusma uiteindelijk bij Ygram Vrieling belandde die nu wel trefzeker uithaalde. In de slotfase was DTD nog dichtbij een eretreffer maar de lob van Thys de Jong belandde op de bovenkant van de lat. Een goed begin derhalve van de nieuwe trainer van SCV Riemer Kooistra uit Burdaard.

Dinsdagavond gaat SCV op bezoek bij zondag eerste klasser Burgum dat 1-1 speelde tegen BCV.