9.8 °C

Oefenduel SC Veenwouden tegen Rijperkerk

zo 14 augustus 2016, 15.19 uur

FEANWALDEN - Het was voor trainer Riemer Kooistra zaterdag jl een hele puzzel om een elftal op de been te brengen aangezien de helft van de selectie ontbrak vanwege vakantie. Daardoor konden de A-junioren Arjen Haringsma en Albert van der Werff in de tweede helft hun debuut maken in het eerste elftal van Veenwouden.

In de eerste helft was SCV de betere ploeg tegen derde klasser Rijperkerk. Al na zeven minuten was het raak toen Ygram Vrieling door de defensie soleerde en raak schoot in de verre hoek. Vijf minuten later was de stand alweer in evenwicht toen Paul Veenstra namens de thuisclub een penalty benutte, dit na een overtreding van doelman Coenraad van der Mark op Erwin Veenstra. Na 25 minuten nam SCV opnieuw de leiding toen de nieuwe aanwinst Liekele Paulusma fraai raak kopte uit een voorzet van Ygram Vrieling.

In de tweede helft nam Rijperkerk het initiatief en liet SCV voetballend te weinig zien. In de 60e minuut resulteerde dat in de fraaie gelijkmaker van Johannes Meijer die raak schoot vanaf de rand van de zestien. Tien minuten voor tijd zette Erwin Veenstra de thuisclub op voorsprong toen hij de buitenspelval omzeilde. In de 87e minuut bepaalde Andries Hoekstra de eindstand op 3-3 door een voorzet van Rinse Procee snoeihard af te ronden.

Zaterdag as treedt SCV thuis aan voor de beker tegen zondag tweede klasser DTD. Dit duel begint om 17:00 uur. Daarna volgen nog twee leuke bekerwedstrijden uit tegen eerste klassers Bergum en BCV.