Account
Logo
Zoeken
2.9 °C

Zeiljacht slaat om bij Schiermonnikoog

vr 12 augustus 2016, 1.00 uur

SCHIERMONNIKOOG - De reddingstations van Schiermonnikoog en Lauwersoog werden donderdagavond rond kwart over elf gealarmeerd voor een vaartuig aan de grond.

Nadat de reddingboten zich hadden gemeld bij de Kustwacht bleek dat er een zeiljacht aan de grond lag in het Westgat ten westen van Schiermonnikoog. Het zeiljacht De Griend was samen met nog twee andere zeilboten, de Zwaan en Magic, onderweg van de Noordzee (waarschijnlijk vanuit het Duitse Bremerhaven) naar Lauwersoog, maar ze waren de weg kwijt geraakt.

De reddingboten Koning Willem 1 en de Edzard Jacob van Schiermonnikoog alsmede de Annie Jacoba Visser van Lauwersoog voeren uit. Ondertussen gaf zeiljacht de Griend door dat ze bang waren dat ze water gingen maken omdat ze over de bodem schoven.

Toen de reddingboot Annie Jacoba Visser bij De Griend was aangekomen stapte er een opstapper op de zeilboot. Even later sloeg de zeilboot om en raakten de twee opvarenden en de opstapper te water. Binnen vijf minuten konden alle drie personen aan boord van de reddingboten worden genomen. Van de zeilboot waren de kiel en het roer afgebroken en er zat een gat in de romp van het schip.Tijdens de reddingactie kreeg de rubberboot Edzard Jacob iets in de schroef waardoor één van de twee motoren uitviel.

De Koning Willem 1 heeft de twee opvarenden naar het station van Lauwersoog gebracht, waar de mensen rond half één werden opgevangen. Ondertussen keerde de Edzard Jacob, onder toeziend oog van de Annie Jacoba Visser, op eigen kracht terug naar station Schiermonnikoog.

De Annie Jacoba Visser keerde terug naar de omgeslagen zeilboot, maar kon deze niet meer vinden omdat deze inmiddels geheel gezonken was. Ook na het afsteken van enkele flares leverde het zoeken geen resultaat op. De Annie Jacoba Visser keerde hierop terug naar statioon Lauwersoog.

De vuurtorenwachter van zeeverkeerspost Schiermonnikoog heeft zeilboot Magic door de vaargeul geloodst naar de haven van Lauwersoog, waar deze rond half twee arriveerde.

 

Heb je een tip? WhatsApp!
Stuur je bericht, foto of video via:
+31638400733 of via de tiplijn

Meer nieuws




regionaal nieuws

Vrachtwagen raakt in de berm langs N381

Vrachtwagen raakt in de berm langs N381



regionaal nieuws

Dokkumer (60): 'Ik wol myn rydbewiis net wer kwyt....'

Dokkumer (60): 'Ik wol myn rydbewiis net wer kwyt....'





regionaal nieuws

Sluisfabriek Drachten krijgt meer vrije hand

Sluisfabriek Drachten krijgt meer vrije hand

Poll: Goede keuze of niet?

Ja  
26%
Nee  
55.3%
Maakt me niet uit  
18.7%
? aantal stemmen | login en stem ook mee!