Account
Logo
Zoeken
8.4 °C

Berisping voor fysiotherapeut uit Haulerwijk

wo 20 juli 2016, 5.50 uur

GRONINGEN - Een fysiotherapeut uit Haulerwijk is door het Regionaal Tuchtcollege voor de Gezondheidszorg berispt. Hij is ernstig te kort geschoten in de behandeling van een vrouw met rug- en nekklachten. De man was door een patiënte uit die plaats voor de tuchtrechter gesleept, omdat zij door de fysiotherapeut zou zijn betast.

Geen toestemming
De behandelaar heeft de vrouw onvoldoende geïnformeerd over de aard en de noodzaak van deze behandelingen. Zo gelastte hij zonder opgaaf van redenen de vrouw de bh uit te trekken. Dit deed ze tegen haar geloof en zin in. Een dergelijk verzoek is bij zo'n behandeling niet ongebruikelijk, maar dit moet dan wel met toestemming van de vrouw.

Geen grensoverschrijdend gedrag
De patiënte zei dat de behandelaar vervolgens aan haar borsten en tepels zat. Volgens de tuchtrechter heeft de behandelaar de vrouw alleen aangeraakt om haar te behandelen en is het niet vast komen te staan dat hij daarbij aan haar tepels heeft gezeten. Dit laatste werd door de fysiotherapeut overigens met klem ontkend.

Geen reactie
De behandelingen stopten in januari waarna de vrouw een email stuurde met daarin een opsomming van haar klachten. De therapeut heeft hier niet op gereageerd. Hiermee heeft hij volgens de tuchtrechter onvoldoende inzicht getoond en kondigde hij evenmin een serieuze verbetering aan. De therapeut is in de ogen van de tuchtrechter zo ernstig te kort geschoten, dat enkel een waarschuwing niet voldoende was.

 

Heb je een tip? WhatsApp!
Stuur je bericht, foto of video via:
+31638400733 of via de tiplijn

Meer nieuws




regionaal nieuws

SmelneFM koerst aan op samenwerking Opsterland

SmelneFM koerst aan op samenwerking Opsterland




regionaal nieuws

Meisje mishandeld door man (24) na afwijzing flirt

Meisje mishandeld door man (24) na afwijzing flirt


kwijt / misdaad in je straat

Fiets gevonden in Buitenpost

Fiets gevonden in Buitenpost



regionaal nieuws

Fries zegeviert in hoger beroep bij gerechtshof

Fries zegeviert in hoger beroep bij gerechtshof