Account
Logo
Zoeken
8.7 °C
Foto: 112Drachten |  In de loods werden de benodigde spullen verzameld om hennepkwekerijen mee aan te kunnen leggen

Drachtsters opgepakt voor hennep groothandel

ma 18 juli 2016, 9.21 uur

DRACHTEN - Een 45-jarige man uit Drachten en een 54-jarige man uit Drachten zijn maandag door de politie opgepakt bij de inval in een bedrijfspand aan het Gangboord in Drachten. In het gebouw werd een soort van distributiecentrum aangetroffen voor het opzetten van hennepkwekerijen in de regio. Het duo is aangehouden en wordt verdacht van hennepteelt, -handel en/of witwassen.

De politie kwam de geheime groothandel in kweekbenodigdheden op het spoor nadat eind 2015 en begin 2016 hennepkwekerijen in Drachtstercompagnie, Gorredijk en Drachten werden opgerold. Bij deze hennepkwekerijen viel het erg op dat deze qua opbouw zeer sterk met elkaar overeen kwamen. De politie vermoedde dat de kwekerijen door dezelfde personden in elkaar werden gezet en/of beheerd. Tijdens het onderzoek kwam informatie boven water over het feit dat de verdachten zich vermoedelijk bezig houden met hennepteelt, -handel en witwassen. Er kwamen elf locaties in beeld en deze zijn maandag allemaal bezocht.

Naast de inval in Drachten werden er invallen gedaan in heel Noord Nederland. Aan de Badweg in Gorredijk (achter Jumbo) werd verder een hennepkwekerij ontdekt waarbij de politie meer dan 1200 plantjes telde. Ook in Leeuwarden werd een soortgelijke hennepkwekerij binnengevallen. In totaal werden op alle locaties 3000 hennepplanten aangetroffen. Daarnaast werd beslag gelegd op drie vuurwapens en bijbehorende munitie, meerdere auto’s en een vrachtwagen, antiek, gereedschap, contant geld en administratie.

Het onderzoek heeft maandag geleid tot het in beslag nemen van hennep, hennep gerelateerde goederen en drie vuurwapens met bijbehorende munitie. Daarnaast is er beslag gelegd op een aantal auto’s, een motorfiets, een vrachtwagen, duizenden euro’s aan contant geld, antiek, gereedschap en administratie.

Naast de aanhouding van de Drachtster werden ook twee personen aangehouden in het Drentse Veelerveen. Bij deze inval zijn een 48-jarige man en 50-jarige vrouw uit Assen aangehouden. Het onderzoek naar de aangehouden verdachten en de tijdens de zoekingen verkregen informatie wordt door de politie voortgezet. De verdachten zijn ingesloten voor verhoor. Meer aanhoudingen worden niet uitgesloten.

FOTONIEUWS


 

Heb je een tip? WhatsApp!
Stuur je bericht, foto of video via:
+31638400733 of via de tiplijn

Meer nieuws



regionaal nieuws

Aanhanger verliest lading glasplaten op N369

Aanhanger verliest lading glasplaten op N369


regionaal nieuws

Burenruzie in De Westereen loopt uit op vechtpartij

Burenruzie in De Westereen loopt uit op vechtpartij



regionaal nieuws

Automobilist (29) met teveel drank op botst op lantaarnpaal

Automobilist (29) met teveel drank op botst op lantaarnpaal

Poll: Wat vindt u van de overstap van Joran Jager?

Een verstandige keuze  
28.1%
Een slechte keuze. Hij had zijn partij en liberale principes trouw moeten blijven  
25%
Maakt niet uit, hij is er voor de inwoners  
19.8%
Geen mening  
27.1%
? aantal stemmen | login en stem ook mee!



regionaal nieuws

Feanster duo verdacht van meerdere diefstallen

Feanster duo verdacht van meerdere diefstallen

regionaal nieuws

Streep door gaswinning boven Schiermonnikoog

Streep door gaswinning boven Schiermonnikoog