Account
Logo
Zoeken
9 °C
© Jochem Wiersma |  Met het realiseren van Wetterfront Dokkum is er een kwaliteitsslag gemaakt en weten de toeristen Dokkum steeds beter te vinden

Wetterfront Dokkum feestelijk afgesloten

vr 1 juli 2016, 21.35 uur

DOKKUM - Met de onthulling van een informatiepaneel, door gedeputeerde Johannes Kramer en wethouder Pieter Braaksma, is het project Wetterfront Dokkum feestelijk afgesloten. Het project begon in 2014 door het aanpakken van de oevers van de noordelijke stadsgrachten, gevolgd door het bouwen van sanitairgebouwen, een aanlegsteiger bij De Helling en het plaatsen van informatieborden en het uitbrengen van een toeristische kaart.

Dokkum is een belangrijke toegangspoort voor de vaartoerist, op de route naar het Lauwersmeer. Met het realiseren van Wetterfront Dokkum is er een kwaliteitsslag gemaakt en weten de toeristen Dokkum steeds beter te vinden. Met dit project hoopt men nog meer waterrecreanten naar Dokkum te krijgen om de mooie stad die, zo vertelde de wethouder, de 2e gemeente is met de meeste monumenten en historische gebouwen in Nederland, te bezoeken.

Gedeputeerde Kramer kreeg uit handen van Jacob Bosma van Museum Dokkum het eerste exemplaar van de toeristische kaart uitgereikt, die is gemaakt in samenwerking met Stichting RegioMarketing Toerisme (RMT), Súd Ie, Wetterfront en museum Dokkum.

Het project is mogelijk gemaakt door een samenwerking van de gemeente Dongeradeel, Wetterskip Fryslân, de Provincie Fryslân en het Friese Merenproject.

FOTONIEUWS


 

Heb je een tip? WhatsApp!
Stuur je bericht, foto of video via:
+31638400733 of via de tiplijn

Meer nieuws




kwijt / misdaad in je straat

Fiets gevonden in Buitenpost

Fiets gevonden in Buitenpost



regionaal nieuws

Fries zegeviert in hoger beroep bij gerechtshof

Fries zegeviert in hoger beroep bij gerechtshof

ondernemend nieuws

Frl Bewind jarig: 20 jaar!

Frl Bewind jarig: 20 jaar!




regionaal nieuws

Ree uit hek bevrijd door brandweer

Ree uit hek bevrijd door brandweer