Account
Logo
Zoeken
8.2 °C

Schoonzoon shopt op naam van schoonvader

ma 27 juni 2016, 14.30 uur

LEEUWARDEN - Een 21-jarige inwoner van het Drentse dorpje Oranje is maandag door politierechter Maaike de Wit veroordeeld tot een werkstraf van 40 uur waarvan de helft voorwaardelijk. De Drent heeft vorig jaar op naam van zijn toenmalige schoonvader uit Holwerd allerlei bestellingen gedaan bij webwinkels. De verdachte had destijds een relatie met de zoon des huizes. Hij beweerde dat hij de bestellingen samen met de zoon had gedaan.

'Iedereen' van het gezin zou er volgens de verdachte bij zijn geweest, toen hij dingen op naam van de vader bestelde, op de tablet van de vader. De verdachte bestelde spullen voor zichzelf -kleding, schoenen een laptop- en voor de schoonfamilie. De familieleden dachten dat het cadeautjes waren. De verdachte zou hebben gezegd dat zijn eigen familie heel veel geld had en in een villa in Blaricum woonde. In werkelijkheid stond -en staat- hij onder bewind.

De vader ontdekte dat er iets mis was, toen hij een aanmaning kreeg van Afterpay over een achterstallige betaling. Er bleken meer rekeningen open te staan van spullen die door de verdachte waren besteld. Die vermoedde dat het om een wraakactie ging, omdat de bal pas was gaan rollen nadat de relatie met de zoon was verbroken. Er was aangifte gedaan, terwijl hij volgens zijn zeggen meerdere malen met de familie had besproken dat hij alles terug zou betalen.

De rechter oordeelde dat de verdachte wel degelijk de identiteitsgegevens van zijn ex-schoonvader heeft misbruikt om zijn eigen identiteit te verbergen. De Wit vond dat de verklaring van de verdachte 'minder aannemelijk' was dan het verhaal van de schoonfamilie. 'Ik vind het geen logische gang van zaken', zei de rechter over de lezing van de verdachte. Omdat de man nog geen strafblad had, hield de rechter het bij een relatief lage werkstraf.

 

Heb je een tip? WhatsApp!
Stuur je bericht, foto of video via:
+31638400733 of via de tiplijn

Meer nieuws



regionaal nieuws

'Kleine windmolens ook voor particulieren toestaan'

'Kleine windmolens ook voor particulieren toestaan'

regionaal nieuws

Asociale rijder (30) opgepakt in Twijzel

Asociale rijder (30) opgepakt in Twijzel






regionaal nieuws

Auto neemt spontaan een duik in vijver

Auto neemt spontaan een duik in vijver