Account
Logo
Zoeken
10.3 °C

Borsten aangeraakt in kroeg: werkstraf

vr 24 juni 2016, 18.00 uur

LEEUWARDEN - Politierechter Lieme Wijma veroordeelde een 20-jarige inwoner van Harkema vrijdag wegens aanranding tot een werkstraf van 60 uur. De Drachtster heeft op 14 september 2014 op de dansvloer van een horecagelegenheid aan de Noordkade in Drachten de borsten van een meisje aangeraakt. Volgens de verdachte was het meer als grap bedoeld. 'We waren allemaal in de feestmodus', zei hij. De DJ had stickers uitgedeeld en die hadden twee meisjes bij wijze van grap op hun kleding ter hoogte van de borsten geplakt.

De Harkemaster zei dat één van de stickers los hing. Die had hij vast gedrukt, of zoals hij het omschreef, 'aangetikt'. Meer was er volgens hem niet gebeurd. Het meisje had het heel anders ervaren. Volgens haar had de verdachte haar bij beide borsten gepakt. Dat had een vriendin bevestigd. Die vriendin had als reactie haar drinkglas over de Harkemaster geleegd. Volgens de meisjes was hij een paar minuten later teruggekomen.

Het meisje voelde een tikje op haar schouder. Toen ze zich omdraaide, voelde ze dat ze een harde tik op haar bovenlip kreeg. De lip begon meteen te bloeden. Ook dat had de vriendin gezien, die had zelfs waargenomen dat de Harkemaster met een glas had geslagen. Volgens de verdachte en een vriend die als getuige op de zitting werd gehoord, was er niet geslagen. Hij zou te ver van het meisje af hebben gestaan.

Officier van justitie Marco van den Broek zag te weinig bewijs voor de mishandeling. Het aanraken van de borsten achtte hij wel bewezen. 'Het gaat om het aanraken van een plek die seksueel beladen is. Daar heb je als onbekende niks te zoeken', aldus de officier. Hij eiste een werkstraf van 60 uur. Die straf werd ook opgelegd door rechter Wijma. In tegenstelling tot de officier zag hij wel genoeg bewijs voor de mishandeling.

Wijma achtte het niet aannemelijk dat het slachtoffer het letsel zelf had veroorzaakt, zoals de Harkemaster had verklaard. 'Ik ga er vanuit dat u haar geraakt hebt', aldus de rechter. Ook voor het aanraken van de borsten was genoeg bewijs, vond Wijma. 'U hebt onverhoeds de borsten aangeraakt, dat heeft meteen een enorme seksuele lading'. De Harkemaster moet 300 euro smartengeld aan het meisje betalen. Zij hield aan het incident een litteken bij de lip over.

 

Heb je een tip? WhatsApp!
Stuur je bericht, foto of video via:
+31638400733 of via de tiplijn

Meer nieuws



ondernemend nieuws

Bespaar met zonnepanelen: een slimme investering

Bespaar met zonnepanelen: een slimme investering


regionaal nieuws

Auto's zwaar beschadigd bij botsing op N919

Auto's zwaar beschadigd bij botsing op N919



regionaal nieuws

Geitenhouderij in Sibrandahûs mag nieuwe stal bouwen

Geitenhouderij in Sibrandahûs mag nieuwe stal bouwen

regionaal nieuws

SmelneFM koerst aan op samenwerking Opsterland

SmelneFM koerst aan op samenwerking Opsterland




regionaal nieuws

Meisje mishandeld door man (24) na afwijzing flirt

Meisje mishandeld door man (24) na afwijzing flirt