Account
Logo
Zoeken
8.4 °C

Dubbel verlies voor Softbalsters Diamonds

ma 20 juni 2016, 13.19 uur

DRACHTEN - Dat het een zwaar weekend zou worden was bekend, twee wedstrijden om economische redenen in een weekend gepland omdat eerder een wedstrijd was komen te vervallen wegens slechte weersomstandigheden. Dat het team niet op volle sterkte was moesten de dames op de koop toenemen. Maar ondanks dat speelden de dames vrij van alle druk twee mooie wedstrijden. Beide gingen verloren maar de tegenstanders kregen het zeker niet cadeau. In Hengelo werd tegen het combinatieteam van de Giants/ High Tech Hitters verloren met 11-6 en de wedstrijd in Enschede tegen koploper Tex Town Tigers werd verloren met 15-5. Een beetje vertekend want Drachten Diamonds wist 1,5 inning zelfs een voorsprong vast te houden.

In Hengelo waren het Hester Smit die met een mooie honk-stootslag als eerste slagvrouw op de honken kwam. En het was trainer/coach speelster Nanda Faber die met een drie honkslag, Smit en ook de Champs over de thuisplaat joeg. Helaas kwam Hengelo in de eerste inning weer langszij. Heel lang bleef de wedstrijd gelijk op gaan. In de tweede inning was het Brigitta de Champs die de bal tegen het outfield hek wist te leggen. Het het was weer Nanda Faber die haar over de thuisplaat bracht als punt. Aan het eind van de vijfde inning was het Carolien ter Braake die een honkslag sloeg en daarna bracht Annechien Faber dochter Nanda en Carolien ter Braake over de thuisplaat met een mooie line-drive geslagen honkslag. In de laatste inning kon helaas het verschil niet meer gemaakt worden ondanks een tweetal mooie honkslagen van Brigitta de Champs en Laura Heins. In Hengelo werden beide pitchers ingezet; Brigitta de Champs en Nanda Faber met als catcher Laura Heins.

Hup in de auto naar het nabijgelegen Enschede en daar aangekomen werd er in een nieuwe samenstelling begonnen tegen de koploper van de derde klasse A , Tex Town Tigers.
Het team speelde zelf met de nog hele jeugdige (12 jaar) Elisa Stienstra, een talentvolle pupillen honkbal speelster maar bereid gevonden om mee te spelen omdat er verder niemand kon. In het veld stond ze zeker haar mannetje maar aan slag tegen de snelle pitching van Enschede kon ze nog niet presteren helaas. In de eerste inning wisten de Diamonds zelfs op voorsprong te komen tot grote verbazing van de speelsters uit Enschede. Mooie honkslagen waren er van Brigitta de Champs en Nanda Faber (en twee honkslag) Ondanks vele fraaie vangballen van de outfield spelers van Drachten Diamonds sprokkelden de thuisploeg toch zo langzamerhand de honkslagen op een uitstekend gooiende pitcher Carolien ter Braake bijeen. Aan het eind van de derde inning stond het nog steeds slechts 6-3 in het voordeel van de thuisploeg. Iets om zeker trots op de wezen aldus trainer/coach/speelster Nanda Faber. Slim en snel honklopen was er van Leoni ten Brink die tweemaal op het eerste honk wist te komen na drie slag doorgeschoten bal. Zij wist hieruit ook twee maal te scoren. Al met al een voldaan gevoel aan het eind van een vermoeiende speeldag.

Komend weekend spelen de dames weer thuis op de softbalvelden aan de Sportlaan in Drachten om 12.00 uur tegen het team van Groningen, Caribe dames 2. Dit beloofd een spannende pot te worden waar voor Drachten zeker weer punten te halen zijn in deze spannende en uitdagende competitie.

 

Heb je een tip? WhatsApp!
Stuur je bericht, foto of video via:
+31638400733 of via de tiplijn

Meer nieuws




kwijt / misdaad in je straat

Tijgertje vermist in Drachten

Tijgertje vermist in Drachten

regionaal nieuws

Aanhanger verliest lading glasplaten op N369

Aanhanger verliest lading glasplaten op N369




regionaal nieuws

Burenruzie in De Westereen loopt uit op vechtpartij

Burenruzie in De Westereen loopt uit op vechtpartij



regionaal nieuws

Automobilist (29) met teveel drank op botst op lantaarnpaal

Automobilist (29) met teveel drank op botst op lantaarnpaal

Poll: Wat vindt u van de overstap van Joran Jager?

Een verstandige keuze  
26.6%
Een slechte keuze. Hij had zijn partij en liberale principes trouw moeten blijven  
28%
Maakt niet uit, hij is er voor de inwoners  
17.5%
Geen mening  
28%
? aantal stemmen | login en stem ook mee!