Account
Logo
Zoeken
8.2 °C
Judo Kings kampioen van Noord Nederland

Judo Kings kampioen van Noord Nederland

zo 12 juni 2016, 11.53 uur

FEANWALDEN - Een aantal judoka's van de KINGS uit Feanwalden, Burgum en de Westereen hebben vandaag deelgenomen aan de district teamkampioenschappen bij de Friese Wedstrijdselectie Judo A-Zeven. In het meisjes team -12 jaar van de Friese judo selectie zaten Elske vd Veen (Noord Burgum), Minke de Ruiter (Westereen), Margje Busstra (Grou) en Milou Hendriks (Grou). Het meisjes team -12 maakten het heel spannend in de finale tegen het sterke team uit Groningen Dijkmansport en verloren helaas op 1 wedstrijd, een knappe zilveren plek voor deze sterke dames!

Bij de jongens -12 jaar had de Friese selectie twee sterke teams aangemeld. In team 1 zaten Jayden Smits (Cornjum), Mark Klokman (Feanwalden) en Quinten vd Veen (Westereen) van de Kings. Zij en de andere judoka's van onder andere Judo Edwin Steringa en Judoschool Poelstra waren oppermachtig en wonnen alle wedstrijden met overmacht. Zonder twijfel werden de jongens wederom (Al voor het zevende jaar op rij) gekroond tot teamkampioen van het district Noord Nederland. Team 2 van Judo A-Zeven zaten ook een paar judoka's van de Kings in, het ging hier om: Brian Smid (Westereen), Wesley Smid (Westereen) en Auke de Haan (Twijzel). Dit team wist in de andere voorronde poule kampioen te worden en kwam dus net als team 1 in de finale rondes terecht, hier verloren ze helaas van de club uit Oenkerk maar wonnen van de club uit Assen waardoor zij knap het brons ontvingen!

In de categorie jongens -15 jaar stonden Nathan Klokman (Feanwalden), Troy vd Veen (Jistrum) en Thomas Kingma (Damwoude) van de Kings in het team van Judo A-Zeven. Dit team wist van Assen en Veendam team 2 te winnen, maar verloor helaas van Veendam team 1 waardoor zij het zilver wonnen. De meisjes tot 15 jaar maakten gebruik van onze Rixt Geertsma (Feanwalden). Zij wonnen helaas geen wedstrijd, maar hebben geweldige partijen staan judoen.

 

Heb je een tip? WhatsApp!
Stuur je bericht, foto of video via:
+31638400733 of via de tiplijn

Meer nieuws

Poll: Wat is de toekomst van Holwerd aan Zee?

Dat project gaat kopje onder  
78.4%
Heel misschien wordt het nog wat....  
2.4%
Ik hoop dat het doorgaat!  
19.2%
? aantal stemmen | login en stem ook mee!



regionaal nieuws

Bouwplannen aan Terpsterwei in Eanjum gaan door

Bouwplannen aan Terpsterwei in Eanjum gaan door




regionaal nieuws

Zorgen leefruimte Gomarus College bij ChristenUnie

Zorgen leefruimte Gomarus College bij ChristenUnie