Account
Logo
Zoeken
2.8 °C
Martinus en Johanna vieren 65-jarig huwelijk
Foto: gemeente Tytsjerksteradiel | Burgemeester Eric ter Keurs bezocht maandag het jubilerende echtpaar

Martinus en Johanna vieren 65-jarig huwelijk

di 31 mei 2016, 21.09 uur

OENTSJERK - Martinus en Johanna Helbig-Van Schepen uit Oentsjerk vierden zondag dat zij 65 jaar geleden in het huwelijk traden. Burgemeester Eric ter Keurs bezocht maandag het jubilerende echtpaar. Hij bracht hen namens het voltallige gemeentebestuur de felicitaties over. Dat ging vergezeld van een prachtig bloemstuk.

Martinus Helbig is geboren op 17 februari 1928 te Buitenpost. Johanna van Schepen is geboren op 10 juli 1931 te Aldtsjerk. Martinus was de oudste van 11 kinderen. Omdat de ouders het financieel niet ruim hadden was hij vaak bij pake en beppe in Rinsumageest. En daar leerde hij Johanna toen kennen. Eerst woonde ze in Ie, vervolgens in Oudwoude, Kollumerzwaag, Zwagerveen, Leeuwarden en Damwoude. Sinds 3 jaar wonen ze in Oentsjerk. Vanwege de gezondheidstoestand van Johanna woont ze nu iets meer dan een jaar in 'noflik wenjen'. Beiden wonen wel in het zelfde gebouw aan de Frisiastate.

Martinus begon als boerenarbeider. Later ging hij in militaire dienst en werd uiteindelijk beroepsmilitair (chauffeur) bij de Luchtmacht. De laatste jaren was hij bevelvoerder bij de brandweer (ook bij Luchtmacht). Op 55 jarige leeftijd ging hij met pensioen. Johanna werkte eerst als coupeuse in een naaiatelier. Vervolgens richtte ze zich op het gezin.

Het echtpaar kreeg 6 zonen. Er zijn 19 kleinkinderen en inmiddels 18 achterkleinkinderen.

 

Heb je een tip? WhatsApp!
Stuur je bericht, foto of video via:
+31638400733 of via de tiplijn

Meer nieuws



Poll: Moet de gemeente de prijzen gelijk trekken?

Ja  
87.2%
Nee  
7%
Geen mening  
5.8%
? aantal stemmen | login en stem ook mee!


regionaal nieuws

Automobilist eindigt in greppel langs afrit N381

Automobilist eindigt in greppel langs afrit N381