5.8 °C

Frigro verliest uit van WIK '34 1

di 31 mei 2016, 19.13 uur

DAMWALD - Zaterdag was het alweer tijd voor de allerlaatste wedstrijd van het seizoen voor de ploegen uit Damwoude en Gerkesklooster. Deze uitwedstrijd voor de spelers van WIK ’34 was relatief belangrijk aangezien het een groot verschil kon maken op de ranglijst, het kon drie plaatsen schelen. Erop of eronder dus. Het feit dat er best veel op het spel stond was niet af te lezen aan de inzet van de spelers van WIK ’34, het team was laks en speelde ver beneden haar kunnen. De inzet was bij lange na niet voldoende, wat resulteerde in een snelle achterstand op het veel fellere Frigro. Frigro, het team dat het qua resultaten niet veel beter gedaan heeft dan de ploeg uit Damwoude dit seizoen, wist met een voorsprong van 8-3 de rust in te gaan.

Er moest dus duidelijk wat gebeuren bij het uitspelende team, een preek van coach Jelle Dijksma in de rust was noodzakelijk om de ploeg weer op de been te krijgen. Het resultaat was dat de ploeg sterker uit de kleedkamer kwam, de inzet ging van 70% naar 110%. Dit resulteerde direct in een comeback van de ploeg uit Damwoude, na een aantal minuten werd de stand namelijk teruggebracht naar 9-8, nog steeds in het voordeel van Frigro. Het bleef echter spannend de tweede helft, het lukte na kans op kans niet om op gelijke hoogte te komen met de tegenstander. Een achterstand van één of twee doelpunten bleek niet voorkomen te kunnen worden, terwijl de ploeg uit Damwoude de tweede helft bij vlagen uitstekend spel liet zien door steeds goed de vrije man te zoeken.

Met een stand van 14-13 in het voordeel van de thuisploeg ging de laatste minuut in, meerdere grote kansen werden gemist door spelers van WIK ’34, die het maar niet voor elkaar kregen om de gelijkmaker op het bord te zetten. Dit was dus ook direct de eindstand, Frigro wist met 14-13 van WIK’34 te winnen in de laatste competitiewedstrijd van het seizoen.

Naast dat het de laatste competitiewedstrijd was voor de spelers van WIK ’34, was het ook de allerlaatste wedstrijd van Jelle Dijksma als coach van de selectie van de club uit Damwoude. Met zijn zorgvuldige kijk op het spel wist Jelle Dijksma in de seizoenen dat hij coach was zeker de spelers én het spel op een positieve manier te beïnvloeden. Door elke training een bepaalde focus te leggen op het spel leerde hij het team hoe het aantrekkelijk en verzorgd korfbal moet spelen, deze manier van spelen zal zeker blijven, ook na het vertrek van de coach.