Account
Logo
Zoeken
7.5 °C

Spoeddebat over weigerbedrijf A. Th. De Boer

di 31 mei 2016, 18.00 uur

DRACHTEN - De gemeenteraad van Smallingerland gaat donderdag a.s. in debat met het college van B&W over het besluit om een jaar lang geen inkopen te gaan doen bij A. Th. de Boer in Drachten. Het college geeft aan dat ze niet actief de pers hebben benaderd nadat het besluit was genomen. Vorige week kwam het nieuws alsnog naar buiten.

"Nu die reacties er wel in veelvoud zijn, hecht het college eraan om het beeld dat ontstaat dat de gemeente 'dubbel straft' en 'op de stoel van de rechter zit' met nadruk te ontkrachten" zo laat de gemeente in een persverklaring weten. "Op basis van de uitspraak van de rechter heeft het gemeentebestuur de eigen verantwoordelijkheid te nemen ten aanzien van het hanteren van ons aanbestedings- en inkoopbeleid."

Het college van B&W is op de hoogte van de wens van een deel van de gemeenteraad van Smallingerland om hierover met het college in debat te gaan. Het college is daar uiteraard toe bereid en het debat zal donderdagavond plaatsvinden in het gemeentehuis in Drachten.

 

Heb je een tip? WhatsApp!
Stuur je bericht, foto of video via:
+31638400733 of via de tiplijn

Meer nieuws



regionaal nieuws

Bouwplannen aan Terpsterwei in Eanjum gaan door

Bouwplannen aan Terpsterwei in Eanjum gaan door

Poll: Wat is de toekomst van Holwerd aan Zee?

Dat project gaat kopje onder  
78.4%
Heel misschien wordt het nog wat....  
3%
Ik hoop dat het doorgaat!  
18.7%
? aantal stemmen | login en stem ook mee!




regionaal nieuws

Zorgen leefruimte Gomarus College bij ChristenUnie

Zorgen leefruimte Gomarus College bij ChristenUnie