Account
Logo
Zoeken
5.1 °C

KNRM voor drie schepen in actie

di 31 mei 2016, 10.54 uur

LAUWERSOOG - De Reddingboot Koning Willem I van Schiermonnikoog en de Anna Jacoba Visser van Lauwersoog zijn maandagochtend de hele morgen in touw geweest om drie verschillende schepen in veiligheid te brengen.

De bemanning van Schiermonnikoog werd om 03:42 uur gealarmeerd om assistentie te verlenen aan de ZK1, een viskotter die ten Westen van het eiland in de problemen zat. De vissersboot had geen beschikking meer over de hydraulische installatie en lag stuurloos voor anker. Er is bij aankomst direct verbinding gemaakt en de boot is op sleep genomen richting de haven van Lauwersoog.

Nadat de boot uit het gevaarlijkste gedeelte was weggesleept, kwam het verzoek van de Nederlandse Kustwacht binnen of er assistentie kon worden verleend aan een jacht dat ten Noorden van het eiland in de problemen zat. Na kort overleg is de ZK1 overgedragen aan de BMS Noorman, welke de sleep richting Lauwersoog heeft voortgezet.
De KW1 spoedde richting het Tsjechische zeiljacht ‘Torpedo’, wat 8 zeemijl ten Noorden van het Westgat zijn roer had verspeeld. Een sleepverbinding maken met het schip viel niet mee door de korte en heftige golfslag ter plaatste. Uiteindelijk is ook de ‘Torpedo’ veilig in Lauwersoog gebracht, al brak door het heftige bewegen de sleeptros tot twee keer toe.

Tijdens de sleepactie van de ‘Torpedo’ werd om 06:40 uur nogmaals alarm geslagen, dit keer vanaf de WR42. De WR42, ook een vissersboot, had zijn netten in de schroef gekregen en dreef zonder aandrijving ten Noorden van het Westgat op zee. De reddingboot Annie Jacoba Visser was snel ter plaatse en heeft het schip tot vlak voor de haven van Lauwersoog gesleept. Daar is het schip de haven binnengebracht in samenwerking met de KW1.
Na in totaal 9 uur varen stonden alle opvarenden weer veilig op de kant en konden de Reddingboten retour station.

 

Heb je een tip? WhatsApp!
Stuur je bericht, foto of video via:
+31638400733 of via de tiplijn

Meer nieuws




regionaal nieuws

Bouwplannen aan Terpsterwei in Eanjum gaan door

Bouwplannen aan Terpsterwei in Eanjum gaan door

Poll: Wat is de toekomst van Holwerd aan Zee?

Dat project gaat kopje onder  
76.6%
Heel misschien wordt het nog wat....  
3.2%
Ik hoop dat het doorgaat!  
20.2%
? aantal stemmen | login en stem ook mee!




regionaal nieuws

Zorgen leefruimte Gomarus College bij ChristenUnie

Zorgen leefruimte Gomarus College bij ChristenUnie



regionaal nieuws

Vrachtwagen raakt in de berm langs N381

Vrachtwagen raakt in de berm langs N381