Account
Logo
Zoeken
9.3 °C
© Derk Schoonhoven |  Overhandiging van handtekeningen voor burgerinitiatief De Frosk

Deur op kier voor burgerovername De Frosk

ma 30 mei 2016, 18.25 uur

DE WESTEREEN - Het is nog niet duidelijk of de deuren van zwembad De Frosk in De Westereen ooit weer open gaan. "We moeten nu aan het rekenen", geeft Anke Wijbenga van Komitee De Frosk aan. Wethouder Theunis Piersma van gemeente Dantumadiel ontving maandagmiddag een delegatie voor een gesprek over het zwembad. "Lichtpuntje is dat de gemeente bereid is mee te denken over een overname van de exploitatie."

Met een kleine drieduizend handtekeningen in de hand togen de sympathisanten naar het gemeentehuis van Dantumadiel. Het Komitee De Frosk zocht daar naar steun om het zwembad met de inzet van de bewoners open te houden. Doel van het gesprek was de overname van het contract van de vorige exploitant NLG De Frosk, die begin april door de rechtbank failliet werd verklaard. De exploitatie-afspraken zijn voor vijf jaar vastgelegd. "Wij zouden dan het recht van eerste koop van de gemeente overnemen in de vorm van een beheersorganisatie."

Dantumadiel is bereid om inzage te geven in de financiële stukken. "Aan de hand van de cijfers zullen wij uitrekenen of het überhaupt haalbaar is voor ons en of we de gemeente daar voor nodig hebben. Ook de steun van de gemeenteraad is daar voor nodig." Anke Wijbenga benadrukt dat nog lang niet duidelijk is of het zwembad ooit weer open gaat. "Maar we zijn met elkaar in gesprek en dat is positief. Nu moeten gaan lezen en rekenen."

Het comité verwacht drie tot vijf weken nodig te hebben om de haalbaarheid scherp voor ogen te krijgen. Wethouder Piersma gaf in het gesprek met de betrokken partijen aan dat het 'poepetoer' is. "En dat is het feitelijk ook", aldus Wijbenga.

FOTONIEUWS


 

Heb je een tip? WhatsApp!
Stuur je bericht, foto of video via:
+31638400733 of via de tiplijn

Meer nieuws



regionaal nieuws

Geslaagde kruiwagenmars door Burgum

Geslaagde kruiwagenmars door Burgum





regionaal nieuws

Johan Talsma (BVNL) stapt op als raadslid

Johan Talsma (BVNL) stapt op als raadslid




regionaal nieuws

Centrale As bij Dokkum krijgt nieuw asfalt

Centrale As bij Dokkum krijgt nieuw asfalt