Account
Logo
Zoeken
8.2 °C

Vogelhouders gecontroleerd door de politie

zo 29 mei 2016, 12.03 uur

BURGUM - De politie heeft zaterdagochtend- en middag samen met de Nederlandse Voedsel en Warenautoriteit, Staatbosbeheer, Fryske Utfieringstsjinst Miljeu en Omjouwing (FUMO), Provincie Groningen en het Functioneel Parket een volièrecontrole gehouden. Tegen 4 vogelhouders wordt proces-verbaal opgemaakt.

Op 20 locaties in Holwerd, Twijzelerheide, De Westereen, Westergeest, Garyp, Triemen, Damwâld, Walterswâld, Houtigehage en het Groningse Oldekerk werd door specialisten van bovenstaande organisaties gecontroleerd op de regels in de Flora en Faunawet. Er werden vier vogelhouders op de bon geslingerd. Het ging hier om de volgende vermoedelijke overtredingen:

  • onjuist aangebrachte pootringen;
  • hebben van niet geringde dode vogels (havik, waterral, tureluur en ransuil) zonder het hebben van een benodigde verklaring;
  • het klaar hebben staan van een val voor kraaiachtigen;
  • hebben van een opgezette ijsvogel zonder een benodigd plaatje van een preparateur
  • het hebben van een verboden klapnetje.

De verboden vangmiddelen zijn in beslag genomen. Ook een spreeuw en een patrijs werden in beslag genomen, omdat deze vogels onjuist waren geringd. De regels zijn er om de vogelpopulatie te beschermen. Daarom treedt de overheid op tegen overtredingen.

 

Heb je een tip? WhatsApp!
Stuur je bericht, foto of video via:
+31638400733 of via de tiplijn

Meer nieuws




ondernemend nieuws

Frl Bewind jarig: 20 jaar!

Frl Bewind jarig: 20 jaar!