Account
Logo
Zoeken
9.1 °C

De onderscheiding is met name verleent vanwege hun werkzaamheden voor de Stichting Nieuw Nabuurschap.

Echtpaar Floris benoemd tot Ridder

za 28 mei 2016, 11.59 uur

DAMWALD - De heer en mevrouw Floris uit Feanwâlden hebben vrijdag de Koninklijke onderscheiding tot Ridder in de Orde van Oranje-Nassau ontvangen. De onderscheiding is met name verleent vanwege hun werkzaamheden voor de Stichting Nieuw Nabuurschap. Deze stichting is door het echtpaar opgericht en heeft tot doel om het voor mensen met psychiatrische problemen mogelijk te maken om weer mee te doen aan de maatschappij.

Uitreiking Koninklijke onderscheiding
Stichting Nieuw Nabuurschap opende vrijdag 27 mei om 16.00 uur de deuren van haar nieuwe kantoorpand in de stad Groningen. De werkwijze van deze stichting wordt landelijk gezien als een bijzonder voorbeeld. Dat is de reden waarom Staatssecretaris Jetta Klijnsma samen met wethouder Ton Schroor, wethouder WMO Groningen, de openingshandeling verrichte.

Tot ieders verrassing kwam vervolgens Burgemeester Sicko Heldoorn van de gemeente Dantumadiel met ambtsketen om de zaal binnen om het echtpaar Floris namens Koning Willem Alexander beide te onderscheiden als ‘Ridder in de Orde van Oranje-Nassau’. “Het is bewonderenswaardig om te zien hoe dit echtpaar zich zo vol overgave en volhardend inzet voor deze stichting”, aldus burgemeester Heldoorn. “Ik ben er trots op dat ik deze Koninklijke onderscheiding mocht uitreiken”.

Een sociale onderneming
De Stichting Nieuw Nabuurschap is 10 jaar geleden ontstaan vanuit een burgerinitiatief. Het echtpaar Floris merkte dat hun hoogopgeleide zoon met een psychiatrisch probleem ver onder zijn niveau aan dagbesteding moest doen. Door deze ervaring en inzet van deskundigheid (mevrouw Floris is orthopedagoog en gezondheidspsycholoog, de heer Floris bedrijfseconoom) is er een stichting ontstaan waarin een positieve bijdrage wordt geleverd aan een maatschappelijke uitdaging: het bieden van een normale werkomgeving aan mensen met een langdurig psychiatrisch probleem.

Hulp door te helpen
Bij de Belasting -en Paperassentoko (onderdeel van Stichting Nieuw Nabuurschap) werken mensen met een psychische stoornis. Omdat ze vaak prikkelgevoelig en instabiel zijn kunnen ze in een normale werkomgeving niet goed functioneren. Deze mensen hebben echter meer dan genoeg kennis en intelligentie om hoogopgeleid werk te verrichten, zoals adviseren bij financiële vraagstukken of helpen met de belastingaangifte. Er worden jaarlijks meer dan 1000 mensen geholpen bij het invullen van moeilijke (belasting) formulieren en zijn er ruim 60 mensen in budgetbeheer. Hierin worden ze ondersteund door zo’n 20 vrijwilligers en drie vaste medewerkers.

 

Heb je een tip? WhatsApp!
Stuur je bericht, foto of video via:
+31638400733 of via de tiplijn

Meer nieuws



regionaal nieuws

Brandweer blust brand in plezierjacht

Brandweer blust brand in plezierjacht

Poll: Moet je altijd Fries kunnen spreken op de rechtbank?

Ja, altijd  
67%
Ja, op aanvraag  
15.2%
Nee  
17.8%
? aantal stemmen | login en stem ook mee!

regionaal nieuws

Dokkumer gaf agent kopstoot na bedreiging vriendin

Dokkumer gaf agent kopstoot na bedreiging vriendin





regionaal nieuws

Gestolen machines terug dankzij Dokkums detectivewerk

Gestolen machines terug dankzij Dokkums detectivewerk