Account
Logo
Zoeken
11.1 °C

Kollumer bedreigt buurman met mes: boete

vr 27 mei 2016, 13.30 uur

LEEUWARDEN - Wegens het bedreigen van zijn buurman is een 65-jarige Kollumer vrijdag door de politierechter in Leeuwarden bij verstek veroordeeld tot een boete van 100 euro. Als stok achter de deur legde rechter Bert Dölle een voorwaardelijke werkstraf van 20 uur op. De Kollumer heeft op 11 januari zijn buurman met een mes bedreigd. Terwijl hij het mes liet zien, riep de man de woorden 'Mast hjir komme, dan sil ik dij delstekke'.

Het botert al een hele tijd niet tussen de Kollumer en zijn buurman. Dat zou zijn gekomen toen de buurman een feestje hield dat naar de smaak van de Kollumer te lawaaierig was. Sindsdien, zo had de buurman bij de politie verklaard, zou de Kollumer 'irritant' aanwezig zijn. Hij zou de buurman 's nachts vaak wakker houden door op de muren te bonzen. Er zou geregeld alcohol in het spel zijn.

Op 1 januari stond de Kollumer in de voordeur toen de buurman met zijn broer en zijn vader terugkwam van het boodschappen doen. Terwijl hij de bedreigende woorden riep, had de buurman een vleesmes in de hand. Dat had hij zelf ontkend, maar de vader en de broer van de buurman hadden het bevestigd. Rechter Dölle legde een relatief lage boete op, enerzijds om de situatie niet te hoog op te laten lopen. Anderzijds mocht de Kollumer ook wel merken dat dit niet kan, meende de rechter.

 

Heb je een tip? WhatsApp!
Stuur je bericht, foto of video via:
+31638400733 of via de tiplijn

Meer nieuws




regionaal nieuws

Brandweer blust brand in plezierjacht

Brandweer blust brand in plezierjacht

Poll: Moet je altijd Fries kunnen spreken op de rechtbank?

Ja, altijd  
68.4%
Ja, op aanvraag  
13.8%
Nee  
17.8%
? aantal stemmen | login en stem ook mee!


regionaal nieuws

Dokkumer gaf agent kopstoot na bedreiging vriendin

Dokkumer gaf agent kopstoot na bedreiging vriendin





regionaal nieuws

Gestolen machines terug dankzij Dokkums detectivewerk

Gestolen machines terug dankzij Dokkums detectivewerk