Account
Logo
Zoeken
8.9 °C

© WâldNet |  Professionele krachten en vrijwilligers werken in de opzet samen om de deuren van De Frosk open te houden

Inwoners willen De Frosk exploiteren

vr 27 mei 2016, 12.39 uur

DE WESTEREEN - Met een kleine drieduizend handtekeningen in de hand gaan sympathisanten van zwembad De Frosk in De Westereen aankomende maandag naar het gemeentehuis van Dantumadiel. Het Komitee De Frosk hoopt op steun van de wethouder om samen met betrokken inwoners het bad op te houden.

"Ons eerste doel is het overstag krijgen van de gemeente om het zwembad terug te kopen", verklaart Anke Wijbenga van het comité. De financiële kant van het verhaal heeft de club nog niet in beeld. "We hebben wel gegevens over de bezoekersaantallen en we weten ook dat er wat achterstallig onderhoud is, maar het kostenaspect is pas in een volgend stadium aan de orde."

Het zwembad werd na de meivakantie gesloten, nadat de rechtbank eerder het faillissement uitsprak over exploitant NLG De Frosk. Het comité wedijverde eerder al voor het openhouden van bad voor de gebruikers. De curator kon hier geen invulling aan geven vanwege het ontbreken van financiële middelen. De betrokken partijen zijn tot dusver niet tot een overeenstemming gekomen, waardoor de zwembaddeuren nog steeds gesloten zijn. De comité-leden vrezen dat 'de loop er uit is' en dat bij een heropening gewerkt moet worden aan het op peil brengen van de bezoekersaantallen.

Ondertussen is Komitee De Frosk uitgebreid met meer sympathisanten. Het doel is nu om een stichting of vereniging op te richten, die het bad gaat exploiteren. Professionele krachten en vrijwilligers werken in de opzet samen om de deuren van De Frosk open te houden. Verschillende inwoners van Dantumadiel hebben zich bereid getoond om de handen uit de mouwen te steken. De Koninklijke Nederlandse Zwem Bond (KNZB) en in principe ook de gemeente staan welwillend tegenover het initiatief.

De 2954 handtekeningen, die verzameld zijn, worden maandag aan wethouder Theunis Piersma overhandigd. De gelegenheid wordt ook meteen aangegrepen om met elkaar in gesprek te gaan. Hierbij schuift naast Anke Wijbenga van het comité en Piter Bakker van de KNZB ook Willem Venema van de plaatselijke zwemclub aan. De toekomst van die vereniging is in gevaar bij sluiting van het zwembad. Inmiddels zijn er ook contacten met de tennisclub, die afhankelijk zijn van de kleed- en douchevoorzieningen van De Frosk.

Het comité is blij met de positieve grondhouding van de gemeente. In gesprek van aankomende maandag zal het terugkopen van het zwembad een belangrijk uitgangspunt zijn. De comité-leden pleiten er voor om te breken met de eigenaar van het pand, J.W. Montferland Vastgoed BV. Mochten de gesprekken met de gemeente een positieve uitkomst hebben, dan gaat Komitee De Frosk met vaart aan de slag met het vinden van geschikte bestuursleden voor de nieuwe stichting of vereniging.

 

Heb je een tip? WhatsApp!
Stuur je bericht, foto of video via:
+31638400733 of via de tiplijn

Meer nieuws



regionaal nieuws

Brandweer blust brand in plezierjacht

Brandweer blust brand in plezierjacht

Poll: Moet je altijd Fries kunnen spreken op de rechtbank?

Ja, altijd  
66.8%
Ja, op aanvraag  
15.5%
Nee  
17.7%
? aantal stemmen | login en stem ook mee!

regionaal nieuws

Dokkumer gaf agent kopstoot na bedreiging vriendin

Dokkumer gaf agent kopstoot na bedreiging vriendin





regionaal nieuws

Gestolen machines terug dankzij Dokkums detectivewerk

Gestolen machines terug dankzij Dokkums detectivewerk