Account
Logo
Zoeken
12.3 °C

Inwoonster Harkema (46) zou gebedeld hebben

do 26 mei 2016, 14.00 uur

LEEUWARDEN - Een 46-jarige inwoonster van Harkema moet een eerder voorwaardelijk opgelegde werkstraf van 80 uur alsnog uitvoeren. Politierechter Klaas Bunk maakte er een onvoorwaardelijke werkstraf van 80 uur van omdat de Harkemase zich niet heeft gehouden aan de voorwaarden. De vrouw was eind juli vorig jaar veroordeeld wegens flessentrekkerij tot een werkstraf van 140 uur waarvan 80 uur voorwaardelijk.

Ze moest zich melden bij de reclassering en ze moest zich laten behandelen. En ze mocht natuurlijk geen nieuwe strafbare feiten plegen. Volgens de reclassering kwam ze haar afspraken niet na. Een medewerker van de reclassering omschreef de vrouw als 'berekenend'. Ze zou sterk de neiging hebben om haar eigen wil door te drijven. Zij en haar vriend moeten rondkomen van een weekbudget van 90 euro.

Dat lukt lang niet altijd, mede omdat het geld voor een groot deel wordt uitgegeven aan bier en tabak. De vrouw zoekt dan andere wegen om aan geld te komen. Op 30 maart kwam ze in het nieuws toen een ondernemer in Eastermar met een heftruck haar scootmobiel had klemgezet, nadat de vrouw onder een valse naam 100 euro had geleend. Op 18 april werd ze veroordeeld wegens oplichting en diefstal. Een paar weken geleden zou de vrouw gebedeld hebben in de omgeving van Harkema. Dat ontkende ze.

 

Heb je een tip? WhatsApp!
Stuur je bericht, foto of video via:
+31638400733 of via de tiplijn

Meer nieuws




regionaal nieuws

Brandweer blust brand in plezierjacht

Brandweer blust brand in plezierjacht

Poll: Moet je altijd Fries kunnen spreken op de rechtbank?

Ja, altijd  
68.3%
Ja, op aanvraag  
14.1%
Nee  
17.6%
? aantal stemmen | login en stem ook mee!


regionaal nieuws

Dokkumer gaf agent kopstoot na bedreiging vriendin

Dokkumer gaf agent kopstoot na bedreiging vriendin





regionaal nieuws

Gestolen machines terug dankzij Dokkums detectivewerk

Gestolen machines terug dankzij Dokkums detectivewerk