Account
Logo
Zoeken
3.9 °C

Drachten wacht met glasvezel op provincie

do 26 mei 2016, 11.54 uur

DRACHTEN - De gemeente Smallingerland wacht met plannen voor het aanleggen van glasvezelverbindingen in het buitengebied, op ontwikkelingen in de provincie. Nog voor de zomer komt het college van gedeputeerde staten met een voorstel richting de statenfracties over het snelle internet in het grijze gebied.

De politiek zou woensdagavond een besluit nemen over de glasvezelinfrastructuur tussen de dorpen in Smallingerland. Tijdens de discussie stelde FNP'er Durk Oosterhof voor om te wachten op de provincie. Wethouder Ron van der Leck bevestigde dat er het een en het ander aan zit te komen. ,,Het klopt dat binnenkort een plan wordt aangeboden aan GS en dat zit er nog voor de zomer aan te komen”.

Provinciaal wordt er mogelijk 160 miljoen gereserveerd voor de glasvezelinfrastructuur. De partijen in Smallingerland vinden het meer dan de moeite waard om daar op te wachten. Ondanks dat nog niet duidelijk wat het voorstel precies zal zijn. ,,Natuurlijk is de samenwerking gezocht met de gemeenten, maar wat het definitieve plan wordt, dat gaat landen op de tafel van de gedeputeerde weet ik nog niet. Daar moet we nog even op wachten”, verklaarde Van der Leck.

,,En mocht der wat oars útkomme dan wy hoapje, dan kinne we altiten noch sels in oare koers fare”, aldus Durk Oosterhof.

 

Heb je een tip? WhatsApp!
Stuur je bericht, foto of video via:
+31638400733 of via de tiplijn

Meer nieuws




regionaal nieuws

Vrachtwagen raakt in de berm langs N381

Vrachtwagen raakt in de berm langs N381



regionaal nieuws

Dokkumer (60): 'Ik wol myn rydbewiis net wer kwyt....'

Dokkumer (60): 'Ik wol myn rydbewiis net wer kwyt....'





regionaal nieuws

Sluisfabriek Drachten krijgt meer vrije hand

Sluisfabriek Drachten krijgt meer vrije hand

Poll: Goede keuze of niet?

Ja  
25.8%
Nee  
55.8%
Maakt me niet uit  
18.4%
? aantal stemmen | login en stem ook mee!