Account
Logo
Zoeken
9.5 °C

'Verdere escalatie bij Caparis voorkomen'

wo 25 mei 2016, 10.32 uur

DRACHTEN - Wethouder Jos van der Horst van Smallingerland wil verdere escalatie van de situatie bij Caparis voorkomen. Samen met andere gemeenten gaat hij donderdag in gesprek met de ondernemingsraad over de ontstane situatie.

"In de contracten van de directeuren van de sociale werkvoorziening zijn onrechtmatigheden ontdekt. Dat ligt nu onder de rechter. Over het contract van de interim-directeur is inmiddels duidelijkheid", probeerde Van der Horst dinsdagavond uit te leggen. Volgens de rechter is de overeenkomst met de interimmer niet op onjuiste wijze tot stand gekomen.

Daarnaast speelt er een conflict tussen de raad van commissarissen en de ondernemingsraad. De OR heeft inmiddels het vertrouwen in de RvC van Caparis opgezegd. Onder andere angstcultuur, minachting en het persoonlijk beschadigen van mensen worden als redenen opgevoerd.

"We zitten er bovenop om verdere escalatie te voorkomen. Onze politiek opdracht is het herstructureren van Caparis. Wij hebben er, ondanks deze situatie, vertrouwen in dat dit gaat slagen", deelde Van der Horst de gemeenteraad mee. Het college stelt ook, in tegenstelling tot andere berichtgeving, dat alle gemeenten die aandeelhouder zijn van Caparis op één lijn liggen over de uitvoering van de herstructurering.

In juni wordt er op initiatief van de gezamenlijke PvdA-fracties een informatiebijeenkomst georganiseerd om de situatie bij Caparis te duiden en uit te leggen.

 

Heb je een tip? WhatsApp!
Stuur je bericht, foto of video via:
+31638400733 of via de tiplijn

Meer nieuws



regionaal nieuws

Geslaagde kruiwagenmars door Burgum

Geslaagde kruiwagenmars door Burgum





regionaal nieuws

Johan Talsma (BVNL) stapt op als raadslid

Johan Talsma (BVNL) stapt op als raadslid




regionaal nieuws

Centrale As bij Dokkum krijgt nieuw asfalt

Centrale As bij Dokkum krijgt nieuw asfalt