Account
Logo
Zoeken
8.2 °C
Opknapbeurt voor molen Rust Roest Munnekezijl
De restauratie gaat donderdag officieel van start, als de aannemer, de Molenmakers uit Tzummarum, het wiekenkruis met behulp van een telescoopkraan zal demonteren

Opknapbeurt voor molen Rust Roest Munnekezijl

di 24 mei 2016, 10.52 uur

MUNNEKEZIJL - De molen Rust Roest in Munnekezijl krijgt een opknapbeurt. Begin 2014 bleken de wieken van de molen in slechte staat te zijn. Ook de rietdekken werden steeds slechter. En ondanks jaarlijks onderhoud waren toch diverse onderdelen, zoals de staartbalk, aangetast door de tand des tijds en aan vervanging toe.

Er werd een restauratieplan opgesteld, waarbij meteen de wens werd geuit om de molen weer maalvaardig te maken. Molen Rust Roest kan namelijk wel draaien, iets wat molenaar Jan Ellens dan ook zeer regelmatig doet. Maar functioneel draaien - het malen van graan -, dat was niet meer mogelijk vanwege de slechte toestand van het spoorwiel. Om de restauratie te financieren zijn diverse fondsen benaderd. De restauratie gaat donderdag officieel van start, als de aannemer, de Molenmakers uit Tzummarum, het wiekenkruis met behulp van een telescoopkraan zal demonteren.

 

Heb je een tip? WhatsApp!
Stuur je bericht, foto of video via:
+31638400733 of via de tiplijn

Meer nieuws



Poll: Moet de gemeente de prijzen gelijk trekken?

Ja  
85.9%
Nee  
8.1%
Geen mening  
6%
? aantal stemmen | login en stem ook mee!