7.1 °C

Wêz Handich/DOW wint ruim van ZKC’19

ma 23 mei 2016, 14.16 uur

ROTTEVALLE - De blauwhemden mochten zondag uitrukken naar Drenthe. Hier moest gespeeld worden tegen ZKC’19. Voor de ploeg uit Zuidwolde was het een belangrijke wedstrijd in hun strijd tegen degradatie. Voor de bouwbedrijf Postma combinatie stond er niets meer op het spel. Door de winst op KIOS vorige week, was de ploeg van Gerjan Gorter al in veilige haven. Het weer voorspelde niet veel goeds en later bleek dat er aardig wat water uit de lucht zou vallen deze middag.

Om half drie floot scheidsrechter P. de Boer voor het startsignaal. WH/DOW startte niet scherp aan de wedstrijd. Hierdoor werd er meteen tegen een 2-0 achterstand aangekeken. Gelukkig knokten de WH/DOW’ers zich snel terug in de wedstrijd. Na 20 minuten spelen begon het hard te regenen. Hierdoor werd de bal glad en werd het spel aan beide kanten slordiger. Met een ruststand van 6-10 was het tijd voor pauze.

ZKC’19 begon scherp aan de tweede helft met direct twee doelpunten voor de thuisploeg. Wêz Handich had een passend antwoord klaar en scoorde vervolgens gemakkelijk. De wedstrijd werd niet meer spannend en de punten konden veilig meegenomen worden naar het mooie Friesland.

Volgende week zaterdag speelt WH/DOW op zaterdag 28 mei de laatste wedstrijd van het seizoen tegen ROG uit Groningen.