Account
Logo
Zoeken
7 °C

Flamingo’s weet zich vervroegd kampioen

ma 23 mei 2016, 14.02 uur

BUITENPOST - Op zaterdag 21 mei trad Flamingo’s aan tegen Nij Quick Libben. NQL is voor Flamingo’s een lastige tegenstander gebleken in de uitwedstrijd, dus erg gemakkelijk zoals op voorhand zou kunnen worden gedacht op basis van de stand (Flamingo’s is koploper in de competitie) zou het waarschijnlijk niet worden. Flamingo’s wist uiteindelijk wel te winnen in een wedstrijd waarin beide ploegen niet echt ‘los’ kwamen. Omdat de naaste concurrent verloor, is Flamingo’s nu al zeker van het kampioenschap!

In het begin van de wedstrijd scoorden de Buitenposters driemaal, zodat het eerste gat geslagen was. Flamingo’s kon echter niet doordrukken en omdat ook NQL de korf niet veel wist te vinden, werd er gerust bij een stand van 5-3. “Het zand moet uit de motor”, zei coach Ljibbe Kuipers. Doelpunten maken was echter ook in de tweede helft voor beide verenigingen moeilijk. Toch bleef Flamingo’s telkens een paar punten voor NQL. Bij een stand van 9-5 in het voordeel van Flamingo’s kwam er plotseling ‘We are the champions’ uit de boxen en langzaam maar zeker drong het tot de spelers van Flamingo’s door: Frigro heeft van naaste concurrent Altijd Kwiek gewonnen! Hierdoor is Flamingo’s bij winst tegen NQL al niet meer te achterhalen in de stand en is het de terechte kampioen in de 4e klasse. De wedstrijd werd vervolgens goed uitgespeeld en de zege veiliggesteld. Bij de eindstand van 11-6 konden de spelers aan het bier en werd het kampioenschap gevierd.

Naast het kampioenschap en de promotie in de zaal, mag Flamingo’s dus volgend seizoen ook op het veld weer in de 3e klasse spelen. Trainer Ljibbe Kuipers en speelster Riska Bouma gaan dat helaas niet meemaken; voor hen was dit de laatste thuiswedstrijd bij Flamingo’s. Riska kreeg in de tweede helft een publiekswissel en ook Ljibbe werd bedankt voor zijn inzet in het afgelopen jaar. Volgende week speelt Flamingo’s haar laatste wedstrijd in en tegen Spannum. Ook die wedstrijd willen we graag winnend afsluiten, zodat de ongeslagen status dit seizoen wordt doorgezet.

 

Heb je een tip? WhatsApp!
Stuur je bericht, foto of video via:
+31638400733 of via de tiplijn

Meer nieuws



regionaal nieuws

Aanhanger verliest lading glasplaten op N369

Aanhanger verliest lading glasplaten op N369


regionaal nieuws

Burenruzie in De Westereen loopt uit op vechtpartij

Burenruzie in De Westereen loopt uit op vechtpartij



regionaal nieuws

Automobilist (29) met teveel drank op botst op lantaarnpaal

Automobilist (29) met teveel drank op botst op lantaarnpaal

Poll: Wat vindt u van de overstap van Joran Jager?

Een verstandige keuze  
27.5%
Een slechte keuze. Hij had zijn partij en liberale principes trouw moeten blijven  
27.5%
Maakt niet uit, hij is er voor de inwoners  
17.5%
Geen mening  
27.5%
? aantal stemmen | login en stem ook mee!




regionaal nieuws

Feanster duo verdacht van meerdere diefstallen

Feanster duo verdacht van meerdere diefstallen