8.3 °C

DTL beleeft een ongeslagen dag

ma 23 mei 2016, 11.16 uur

HANTUM - Zaterdag beleefde DTL een bijzondere dag. De jeugdteams wisten allemaal te winnen of gelijk te spelen, DTL 3 won en verzekerde zich van het kampioenschap en ook DTL 2 hield ook de punten in Hantum. Het was dus aan DTL 1 om de ongeslagen status te behouden tegen Wordt Kwiek. Voor beide teams stond er niets meer op het spel dan de prestige om de deze wedstrijd te winnen.

DTL kwam met overtuiging uit de startblokken, na 10 minuten stond er een 3-0 voorsprong op het bord. Wordt Kwiek deed wel iets terug maar DTL bouwde langzaam maar zeker aan een grotere voorsprong. Want na de 4-2 liep DTL uit naar 7-2. Een comfortabele marge dus die tot aan de rust wel iets geslonken was met een stand van 8-5.

Meteen na de pauze probeerden de Jubbegaasters zich weer in de wedstrijd te knokken. Maar telkens was het DTL dat het antwoord op tijd klaar had, om en om werd er gescoord en het gat bleef steeds 2 tot 3 doelpunten. Op 11-8 was het DTL dat de wedstrijd definitief besliste met twee doelpunten. Dat Wordt Kwiek de eindstand bepaalde op 13-10 was louter voor de statistieken. Hiermee was de eerste overwinning van DTL 1 in de voorjaarscompetitie een feit. Een mooie afsluiting van een bewogen seizoen. Na de wedstrijd werden de afscheidnemende spelers in het welverdiende zonnetje gezet. Bedankt voor jullie inzet voor DTL.