6.7 °C
Korfballers de Granaet dubbel kampioen

zo 22 mei 2016, 14.27 uur

DOKKUM - De korfballers van korfbalvereniging De Granaet uit Dokkum schreven zaterdagmiddag geschiedenis in Dokkum. Zowel het eerste als het tweede van de Dokkumer korfbalclub werden namelijk kampioen, iets dat in het bijna 45-jarige bestaan van de vereniging nog nooit eerder voorkwam. Het eerste werd ook het zaalseizoen al kampioen en mag het komende seizoen zowel in de zaal als op het veld uitkomen in de tweede klasse.

Op het korfbalveld aan de Parklaan in Dokkum speelden zowel het eerste als het tweede tegen Elko uit Elim. Het tweede wist met 11 – 14 van de gastploeg te winnen. Onder toeziend oog van het massaal toegestroomde publiek, was het daarna de beurt aan het eerste. De ploeg onder leiding van Jose Berkenbosch had aan een gelijkspel genoeg. Na een gelijk opgaande eerste helft, wisten de Dokkumers in de tweede helft een kleine voorsprong te behalen. Naar mate de wedstrijd naar het einde liep, kwam Elko weer op gelijke hoogte. Het bleek ook de eindstand te zijn en met een 19 – 19 eindstand kon De Granaet zich opnieuw kampioen noemen.