Account
Logo
Zoeken
5 °C

Verdachte: 'Vorig jaar was een kutjaar'

vr 20 mei 2016, 14.00 uur

LEEUWARDEN - Op 7 maart 2015 botste een 24-jarige Gorredijker op de Van Haersmasingel in Drachten met zijn auto op een geparkeerde auto. De man was niet of nauwelijks aanspreekbaar. 'U was helemaal van de wereld', schetste politierechter Lieme Wijma. De brokkenpiloot werd naar het ziekenhuis vervoerd, daar bleek dat hij onder invloed was van speed. Hij had ook speed en hasj op zak en hij had een boksbeugel bij zich. In de auto lag een luchtdrukpistool. Het rijbewijs werd ingenomen.

Vrijdag zei de Gorredijker tegen rechter Wijma dat begin vorig jaar een slechte periode was in zijn leven. Er waren de nodige problemen in de relationele sfeer. 'Het was een kutjaar', zei de Gorredijker. Een paar maanden voor het ongeval was hij ook al met de politie in aanraking geweest. Bij een tankstation in Terwispel had hij op 14 en 15 januari tot twee keer toe met een vals biljet van 50 euro betaald.

Na de tweede keer werd hij samen met een 26-jarige Leeuwarder opgepakt in Heerenveen. De medewerkster van het tankstation had hem herkend. De vrouw zag meteen dat het om een vervalst biljet ging. De Gorredijker niet. Tegen de rechter zei hij dat hjij niet in de gaten had dat hij tot twee keer toe een nagemaakt bankbiljet had uitgegeven. Hij handelde geregeld via Marktplaats, zo zouden de biljetten in zijn bezit zijn gekomen.

In de auto van het tweetal vond de politie speed. In de slaapkamer van de Gorredijker lag een boksbeugel en drie xtc-pillen. De boksbeugels had hij via internet besteld. 'Ik vond het gewoon een leuk voorwerp', zei de Gorredijker. 'Ik vind het altijd een vervelende combinatie, drugs en wapens', merkte de rechter op. Op de vraag of hij destijds dealde, antwoordde de man ontkennend.

Sinds hij voor de laatste keer was aangehouden is hij volgens zijn zeggen gestopt met de drugs. Wat het valse geld betrof, gaf Wijma de Gorredijker het voordeel van de twijfel. 'Er is net te weinig bewijs', vond de rechter. Voor de andere feiten kreeg de man een werkstraf van 150 uur en een rijontzegging van twee maanden plus twee maanden voorwaardelijk. Voor de boksbeugels kreeg hij een boete van 300 euro. Daar bovenop kwam nog eens 400 euro, een oude voorwaardelijke straf die werd omgezet in een definitieve boete.

 

Heb je een tip? WhatsApp!
Stuur je bericht, foto of video via:
+31638400733 of via de tiplijn

Meer nieuws




regionaal nieuws

Bouwplannen aan Terpsterwei in Eanjum gaan door

Bouwplannen aan Terpsterwei in Eanjum gaan door

Poll: Wat is de toekomst van Holwerd aan Zee?

Dat project gaat kopje onder  
76.6%
Heel misschien wordt het nog wat....  
3.2%
Ik hoop dat het doorgaat!  
20.2%
? aantal stemmen | login en stem ook mee!




regionaal nieuws

Zorgen leefruimte Gomarus College bij ChristenUnie

Zorgen leefruimte Gomarus College bij ChristenUnie



regionaal nieuws

Vrachtwagen raakt in de berm langs N381

Vrachtwagen raakt in de berm langs N381