Account
Logo
Zoeken
4.8 °C

Man uit Dantumadiel maakt brokken in L'warden

do 19 mei 2016, 22.20 uur

LEEUWARDEN - Een 51-jarige man uit de gemeente Dantumadiel is donderdagmiddag met zijn auto op een rotonde in Leeuwarden tot stilstand gekomen nadat hij de macht over het stuur verloor. Het ongeval gebeurde op de Groningerstraatweg ter hoogte van het Vrijheidsplein te Leeuwarden. De bestuurder kon de bocht niet halen en reed over een verhoging bij de rotonde.

De politie is bij het ongeval ter plaatse gekomen en de man moest een blaastest afleggen. Het werd vervolgens duidelijk dat de man te diep in het glaasje had gekeken. Op het bureau blies hij 605 ug/l. Zijn rijbewijs is daarop door de politie ingevorderd.

De bestuurder verklaarde aan de politie dat hij onderweg was naar de politierechter in Leeuwarden, hij moest voorkomen omdat hij in februari van dit jaar was betrapt op het rijden onder invloed van alcohol en daarbij was ook al zijn rijbewijs ingenomen. De man was kennelijk in de war omdat er donderdag geen zittingen waren bij de politierechter. De politie van Leeuwarden laat wel weten dat het klopt dat zijn rijbewijs in februari ook al was ingevorderd.

 

Heb je een tip? WhatsApp!
Stuur je bericht, foto of video via:
+31638400733 of via de tiplijn

Meer nieuws



regionaal nieuws

Vrachtwagen raakt in de berm langs N381

Vrachtwagen raakt in de berm langs N381


regionaal nieuws

Dokkumer (60): 'Ik wol myn rydbewiis net wer kwyt....'

Dokkumer (60): 'Ik wol myn rydbewiis net wer kwyt....'





regionaal nieuws

Sluisfabriek Drachten krijgt meer vrije hand

Sluisfabriek Drachten krijgt meer vrije hand


Poll: Goede keuze of niet?

Ja  
26.5%
Nee  
55.3%
Maakt me niet uit  
18.3%
? aantal stemmen | login en stem ook mee!