Account
Logo
Zoeken
9.1 °C
Foto: Nico Feenstra |  Transferium Drachten-Oost vervangt straks busstation Van Knobelsdorffplein als centraal busknooppunt van Drachten

Start transferium in Drachten

wo 18 mei 2016, 18.18 uur

DRACHTEN - Gedeputeerde Sietske Poepjes, directeur bij Rijkswaterstaat Els van Grol en wethouder Ron van der Leck gaven woensdag het startsein voor de projecten Transferium Drachten-Oost en herinrichting Ureterpvallaat. Beide projecten zijn onderdeel van de provinciale Investeringsagenda Drachten-Heerenveen.

Het nieuwe transferium wordt aangelegd aan de Zonnedauw, op het voormalig parkeerterrein van hotel Van der Valk. Transferium Drachten-Oost vervangt straks busstation Van Knobelsdorffplein als centraal busknooppunt van Drachten. Het transferium krijgt 8 halteperrons, fietsenstallingen, een chauffeursruimte, 3 abri's dichtbij de perrons, parkeerplaatsen en een informatieruimte voor de reizigers.

Het overstappunt is ontworpen vanuit de gedachte dat reizigers er prettig moeten kunnen verblijven; het krijgt een parkachtige uitstraling met veel groen. De herinrichting van het Ureterpvallaat heeft als doel een betere en snellere verkeersdoorstroming door de aanleg van twee turborotondes. De verkeersveiligheid verbetert doordat de wachtrijen op de op- en afritten van de Wâldwei verdwijnen. Ook voor fietsers wordt het veiliger. Zij hoeven de op- en afritten van de N31 niet meer over te steken. Het Ureterpvallaat wordt straks een uitnodigende entree van Drachten met het karakter van een laan.

Binnen de provinciale Investeringsagenda zijn dit de eerste projecten die in Drachten ten uitvoer komen. Provincie, gemeente en bedrijfsleven werken binnen de Investeringsagenda samen aan de bereikbaar en economische positie van Drachten.

FOTONIEUWS


 

Heb je een tip? WhatsApp!
Stuur je bericht, foto of video via:
+31638400733 of via de tiplijn

Meer nieuws





kwijt / misdaad in je straat

Tijgertje vermist in Drachten

Tijgertje vermist in Drachten


regionaal nieuws

Aanhanger verliest lading glasplaten op N369

Aanhanger verliest lading glasplaten op N369



regionaal nieuws

Burenruzie in De Westereen loopt uit op vechtpartij

Burenruzie in De Westereen loopt uit op vechtpartij



regionaal nieuws

Automobilist (29) met teveel drank op botst op lantaarnpaal

Automobilist (29) met teveel drank op botst op lantaarnpaal