Account
Logo
Zoeken
6.5 °C
Foto: TineTXT

'Smoardrok' op open dag Fûgelpitswinkel

zo 15 mei 2016, 21.39 uur

DOKKUM - Het was zaterdag druk tijdens de 'open dag' van de Fûgelpitswinkel in Dokkum. De winkel bestaat inmiddels één jaar en zaterdag kwamen vele mensen een kijkje nemen. "We hadden gehoopt op een hele drukke dag", vertelt bedrijfsleider Cornelis Jan Cuperus temidden van de mensenmassa. "Maar het houdt gewoon niet op, echt boven verwachtig deze drukte."

Aan het eind van de dag wordt duidelijk dat er zo'n 750 mensen in de winkel zijn geweest: een bijzonder record. Er was van alles te doen: voor iedereen was er koffie met gebak, MOOIwerk Dokkum, Kleitaal en Adiantum-keramiek verzorgden workshops en de poppendokter en verpleegster maakten poppen en knuffels weer beter. Elke betalende klant mocht bovendien een lootje trekken en kon daarmee een mooie vogelvoederprijs winnen.

Het succes van de jubileumviering van de eenjarige kringloopwinkel leverde meteen nieuwe ideeën op. "Dit gaan we vanaf nu elk half jaar doen", aldus Cuperus. "In de herfst is er altijd een Nationale Open Kringloopdag, daar gaan we aan meedoen. En in mei vieren we elk jaar 'onze verjaardag'. Dit is zo geweldig en zo gezellig: dat willen we gewoon vaker beleven."

De Fûgelpitswinkel onderscheidt zich van andere kringloopwinkels doordat de volle honderd procent van de opbrengst naar het goede doel gaat: vogelopvangcentrum De Fûgelpits in Paesens. "We merken dat steeds meer mensen dat weten en juist daarom hun spullen bij ons inleveren én bij ons komen kopen", weet Cuperus. "Ze gunnen het ons en daar zijn we heel blij mee."

FOTONIEUWS


 

Heb je een tip? WhatsApp!
Stuur je bericht, foto of video via:
+31638400733 of via de tiplijn

Meer nieuws



Poll: Wat is de toekomst van Holwerd aan Zee?

Dat project gaat kopje onder  
0%
Heel misschien wordt het nog wat....  
0%
Ik hoop dat het doorgaat!  
0%
? aantal stemmen | login en stem ook mee!




regionaal nieuws

Zorgen leefruimte Gomarus College bij ChristenUnie

Zorgen leefruimte Gomarus College bij ChristenUnie



regionaal nieuws

Dokkumer (60): 'Ik wol myn rydbewiis net wer kwyt....'

Dokkumer (60): 'Ik wol myn rydbewiis net wer kwyt....'