Account
Logo
Zoeken
8 °C

Streep door doorbraak Zuiderbuurt

wo 11 mei 2016, 19.45 uur

DRACHTEN - Drie jaar lang is gesproken over een brede doorgang tussen het Raadhuisplein en de Zuiderbuurt in Drachten. Tot tweemaal toe heeft de raad zelfs een besluit genomen, maar het college voerde die opdracht niet uit. Dinsdagavond stemde een meerderheid van de raad voor het voorstel voor een alternatieve verbinding naar het centrum over de Kerkstraat.

Verschillende politici moesten wel even achter de oren krabben. "Je moet je knopen tellen. Als de gewenste brede doorgang nu niet meer dan een steegje gaat worden en zeker niet de gewenste verbinding gaat opleveren zoals bedoeld, vinden wij dat er geen euro gemeenschapsgeld in moeten en willen steken. Beter ten halve gekeerd, dan ten hele gedwaald", verklaarde fractievoorzitter Yntze de Vries van de Eerste Lokale Partij. Hij vindt bovendien dat de eigenaar van het pand van Lippe Lap na drie jaar ook duidelijkheid verdient.

CDA'er Albrecht Kok bracht een hard gekookt ei en een schepje mee de raadszaal in. "CDA heeft een ei gelegd, nu snel de schep de grond in", kondigde hij symbolisch het voorstemmen voor het alternatief aan. "Een te lang gekookt ei loopt blauw aan, zo ook de ondernemers die blauw aanlopen van ergernis omdat het te lang duurt. Geen enkele euro meer te besteden aan deze doorgang, het levert namelijk niets extra op." Het CDA is altijd voorstander geweest van de aankoop en sloop van het pand van Lippe Lap, maar de partij realiseert zich dat dit niet meer mogelijk is. Hij noemde een verbreding tussen de Zuiderbuurt en het Raadhuisplein van 550.000 euro een 'economisch delict'.

Fractievoorzitter Sipke Hoekstra van de VVD stelt dat de politiek belandt is in een doodlopende steeg. SP'er Ramon Vos vindt de discussie niet een vorm van besluiteloosheid. "Het is meer een vorm van bezinning." D66-raadslid Henk Gomis is blij met de ommekeer. "De tijd is nu rijp voor een alternatief en dat gaat misschien wel iets heel moois opleveren, dat de gemeenschap niet veel geld gaat kosten."

 

Heb je een tip? WhatsApp!
Stuur je bericht, foto of video via:
+31638400733 of via de tiplijn

Meer nieuws




regionaal nieuws

Raad kauwt nog even flink op woningen Houtigehage

Raad kauwt nog even flink op woningen Houtigehage

regionaal nieuws

Onwel geraakte automobilist ramt hekwerk

Onwel geraakte automobilist ramt hekwerk


regionaal nieuws

Sluisfabriek Drachten krijgt meer vrije hand

Sluisfabriek Drachten krijgt meer vrije hand

Poll: Goede keuze of niet?

Ja  
29.2%
Nee  
52.4%
Maakt me niet uit  
18.5%
? aantal stemmen | login en stem ook mee!


regionaal nieuws

Ochtendrit na kroegavond wordt hele dure grap

Ochtendrit na kroegavond wordt hele dure grap


regionaal nieuws

Stroomstoring treft regio Eanjum

Stroomstoring treft regio Eanjum