Account
Logo
Zoeken
6.9 °C

Topinkomens afvalbedrijf ter discussie

wo 11 mei 2016, 18.50 uur

DRACHTEN - De gemeenteraad van Smallingerland wil dat het college de topinkomens bij afvalbedrijf HVC uit Alkmaar ter discussie stelt. De gemeente is aandeelhouder van het bedrijf en maakt gebruikt van haar diensten. PvdA nam het initiatief voor de kritische noot.

Volgens Stichting JAS, dat zich sterk maakt voor meer rechtsgelijkheid in de samenleving, is het inkomen van directeur Wim van Lieshout 262.000 euro per jaar. Ver boven de huidige normering van de topinkomens. Volgens wethouder Nieske Ketelaar van Smallingerland is het salaris 244.000 euro, zo'n 13.000 euro boven de normering van topinkomens in 2014. "Maar voor bestaande contracten is er een overgangssituatie afgesproken, daar valt dit contract ook onder."

Huisvuilverbrander HVC zou bovendien niet onder de wet topinkomens vallen. Door de constructie kan het rijk niet rechtstreeks ingrijpen. De aandeelhouders kunnen wel hun wens uitspreken. Dat wordt nu door verschillende gemeenten gedaan tijdens de aandeelhoudersvergadering van 2 juni.Er wordt een morele oproep gedaan om het hoge salaris vrijwillig en maatschappelijk verantwoord aan te passen. Het salaris van nieuwe bestuurder zouden in de ogen van de Smallingerlandse politiek wel conform de wet moeten worden aangepast.

 

Heb je een tip? WhatsApp!
Stuur je bericht, foto of video via:
+31638400733 of via de tiplijn

Meer nieuws




regionaal nieuws

Auto botst tegen boom bij Drachtstercompagnie

Auto botst tegen boom bij Drachtstercompagnie






regionaal nieuws

Motorrijder gewond bij botsing met auto

Motorrijder gewond bij botsing met auto



regionaal nieuws

Marco Kroon spreekt veteranen in Drachten toe

Marco Kroon spreekt veteranen in Drachten toe