Account
Logo
Zoeken
10.4 °C

Dief naar Gorredijk om dure kleding te stelen

wo 11 mei 2016, 14.00 uur

LEEUWARDEN - Een 32-jarige Drachtster was op 8 januari naar Gorredijk gegaan met maar één doel voor ogen: om bij een plaatselijke exclusieve herenmodezaak dure merkkleding te stelen. Later zou hij bij de politie verklaren dat hij geld nodig had om de huur te betalen. Een doorgewinterde winkeldief was hij niet, vandaar dat hij van tevoren GHB had gekocht om zichzelf moed in te drinken. Als extra steuntje in de rug had hij ook nog een paar slokken wodka genomen.

Aanvankelijk leek de missie naar Gorredijk geslaagd: de man verliet de winkel met zo'n 365 euro aan niet afgerekende kledingstukken. Een medewerker van de winkel vond echter lege kledinghangers in een pashokje, waarop een collega achter de vermoedelijke dief aanging. Met de hulp van een andere collega, die toevallig in de buurt was, werd de dief in de kraag gevat. Tegenover de politie bekende de Drachtster grif.

Woensdag was hij niet naar de zitting van de politierechter gekomen, volgens zijn advocaat omdat hij sinds kort een baan heeft. Verder is een bewindvoerder aan de slag met de schulden van de Drachtster. Toen hij werd aangehouden had hij een flesje GHB op zak en hij had nog een t-shirt in de tas. Zelf zei hij daarvan dat hij het shirt eerder op de dag bij de Sting in Drachten had gestolen.

Op de dagvaarding stond een andere kledingwinkel vermeld. Omdat een verdachte niet kan worden veroordeeld voor iets dat hem niet wordt verweten, werd de man van die diefstal vrijgesproken. Omdat de Drachtster welbewust naar Gorredijk was afgereisd om dure kleding te stelen, vond officier van justitie Eelco Jepkema dat een geldboete niet meer aan de orde was. Hij eiste een werkstraf van 20 uur en een voorwaardelijke celstraf van twee weken. Rechter Klaas Bunk vonniste conform.

 

Heb je een tip? WhatsApp!
Stuur je bericht, foto of video via:
+31638400733 of via de tiplijn

Meer nieuws




regionaal nieuws

Fries zegeviert in hoger beroep bij gerechtshof

Fries zegeviert in hoger beroep bij gerechtshof

ondernemend nieuws

Frl Bewind jarig: 20 jaar!

Frl Bewind jarig: 20 jaar!




regionaal nieuws

Ree uit hek bevrijd door brandweer

Ree uit hek bevrijd door brandweer