Account
Logo
Zoeken
3.8 °C
Foto: Feije Heidstra

Dodenherdenking in Driezum

do 5 mei 2016, 9.47 uur

DRIEZUM - Evenals in voorgaande jaren werd er tijdens de dodenherdenking bij het beeld “Hoeder fan ’e frede” in Driezum weer een zogenaamd dodenappél gehouden. Kinderen van de basisscholen lezen hierbij de namen van de slachtoffers uit onze dorpen voor en ook de namen van de vier Engelse militairen die in 1942 bij Driezum zijn neergeschoten.

Aansluitend werd het gedicht “Vrijheid ” voorgelezen door Minke Boersma. Hierna volgde de stille tocht naar de begraafplaats bij de hervormde kerk waar bloemen werden gelegd bij de Engelse graven.

Na terugkomst bij het monument werd de taptoe gespeeld door Tjitske Marinus waarna de twee minuten stilte in acht werden genomen. Herdacht werden al diegenen die sinds het uit breken van de Tweede Wereldoorlog zijn omgekomen, ook de Nederlanders die zijn omgekomen in oorlogssituaties en bij vredesoperaties na de Tweede Wereldoorlog. Hierna kregen de nabestaanden en de overige aanwezigen, gelegenheid bloemen te leggen bij het monument. Jelmer Roodhart en Theo Zwart legden een krans namens de bevolking van Driezum en Wâlterswâld.

Emeritus ds. Andries Kobus, hield een toespraak waarin hij benadrukte waarom wij de vrijheid moeten omarmen. De muzikale omlijsting werd verzorgd door muziekvereniging Excelsior.

FOTONIEUWS


 

Heb je een tip? WhatsApp!
Stuur je bericht, foto of video via:
+31638400733 of via de tiplijn

Meer nieuws





regionaal nieuws

Bouwplannen aan Terpsterwei in Eanjum gaan door

Bouwplannen aan Terpsterwei in Eanjum gaan door


Poll: Wat is de toekomst van Holwerd aan Zee?

Dat project gaat kopje onder  
75.7%
Heel misschien wordt het nog wat....  
3.4%
Ik hoop dat het doorgaat!  
20.9%
? aantal stemmen | login en stem ook mee!



regionaal nieuws

Zorgen leefruimte Gomarus College bij ChristenUnie

Zorgen leefruimte Gomarus College bij ChristenUnie


regionaal nieuws

Vrachtwagen raakt in de berm langs N381

Vrachtwagen raakt in de berm langs N381