Account
Logo
Zoeken
6.6 °C

Grooming: man (40) wil turnpakje meisje kopen

di 3 mei 2016, 20.30 uur

LEEUWARDEN - Een 40-jarige inwoner van Hardenberg deed zich voor als 17-jarig meisje toen hij vorig jaar via Marktplaats een minderjarig meisje uit de gemeente Opsterland benaderde om een turnpakje over te nemen. Op de computer van de Hardenberger vond de politie 25 chatgesprekken waarin hij andere meisjes had benaderd om een turnpakje te kopen. De man heeft verder tot twee keer toe seks gehad met een 16-jarig meisje dat zich had aangeboden als prostituee.

Op de computer van de Hardenberger stonden ook seksueel getinte afbeeldingen waarin de nadruk lag op de schaamstreek van jonge vrouwen. Ondanks dat beweerde de man dinsdag tegenover drie rechters van de Leeuwarder rechtbank dat het hem er niet om ging om een afspraakje met een minderjarige te maken of dat hij andere (seksuele) intenties had. 'Het is puur om me even te verplaatsen in een andere persoon, dat ik even weg ben uit de dagelijkse sleur. Soms ben je gewoon toe aan een stukje ontspanning', aldus de verdachte.

Dat hij op 19 oktober vlakbij de woning van het meisje was -er is een foto als bewijs- en dat hij met haar wilde afspreken in een plaatselijk café -als zogenaamde oom van het meisje op Marktplaats- deed daar volgens de Hardenberger niets aan af. Ook deed hij een abnormaal hoog bod op het turnpakje. Toen het meisje wilde afhaken dreef hij de prijs van het turnpakje spectaculair op, van 25 euro en 1000 euro kwam hij uiteindelijk uit op 2500 euro. Toch moest dat volgens de verdachte niet gezien worden als een ultieme poging om het meisje te ontmoeten.

'Als ze het aanbod had geaccepteerd, dan was ik er nooit op ingegaan', zei hij. Met dat antwoord stelde hij rechtbankvoorzitter Marc Brinksma niet gerust. 'Wat ik lastig vind, is dat u daadwerkelijk in de buurt was', merkte Brinksma op. Ook officier van justitie Sierd Eijzenga maakte zich zorgen. Hij vond dat de Hardenberger zich schuldig heeft gemaakt aan 'grooming': het maken van een afspraak met een minderjarige met een seksuele bijbedoeling. Oftewel digitaal kinderlokken.

De man heeft verder tot twee keer toe, in een hotel in Almelo en in een auto, seks gehad met een 16-jarig meisje, dat zichzelf 'aanbood' op de website Kinky.nl. Hij verklaarde bij de politie dat hij bij de tweede ontmoeting wist dat het meisje minderjarig was. Dinsdag zei hij dat hij het pas achteraf wist. Hij zou de vriend van het meisje geld hebben geleend. Als rente zou hij voorgesteld hebben om elke week seks met het meisje te hebben. Hij heeft geen strafblad en volgens de deskundigen zijn er ook geen aanwijzingen voor een stoornis. Volgens een psycholoog toont de man 'beperkte verantwoordelijkheid en weinig emoties' bij wat hem wordt verweten. Uitspraak: 17 mei.

 

Heb je een tip? WhatsApp!
Stuur je bericht, foto of video via:
+31638400733 of via de tiplijn

Meer nieuws




regionaal nieuws

Aanhanger verliest lading glasplaten op N369

Aanhanger verliest lading glasplaten op N369



regionaal nieuws

Burenruzie in De Westereen loopt uit op vechtpartij

Burenruzie in De Westereen loopt uit op vechtpartij


regionaal nieuws

Automobilist (29) met teveel drank op botst op lantaarnpaal

Automobilist (29) met teveel drank op botst op lantaarnpaal

Poll: Wat vindt u van de overstap van Joran Jager?

Een verstandige keuze  
26.4%
Een slechte keuze. Hij had zijn partij en liberale principes trouw moeten blijven  
27.2%
Maakt niet uit, hij is er voor de inwoners  
17.6%
Geen mening  
28.8%
? aantal stemmen | login en stem ook mee!