8.9 °C

VIOD wint ruim van Twijzel

zo 1 mei 2016, 21.22 uur

DRIEZUM - Zaterdag stond voor VIOD de thuiswedstrijd tegen Twijzel op het programma. Beide ploegen zijn al verzekerd van nacompetitie. Voor VIOD was het zaak de drie punten in Driezum te houden, om de tweede plek veilig te stellen (om zo een ronde minder te hoeven spelen in de nacompetitie) en om de druk op koploper WTOC te houden.

Direct na het eerst fluitsignaal was duidelijk dat beide ploegen er een echte wedstrijd van wilden maken. Waar Twijzel veelal met lange ballen probeerde de snelle voorwaartsen in stelling te brengen, was het VIOD dat vanuit de combinatie ten aanval trok. Zo ontstond ook al na 5 minuten de eerste goal. Het was Jelmer Visser die de bal meegaf op Sjoerd Visser, Sjoerd kon vanaf rechts richting zestien meter dribbelen en gaf de bal goed terug op de meegelopen Jelmer die de bal bij de eerste paal binnenschoot.

Het antwoord van Twijzel bleef niet lang uit. Het was wederom een lange bal die aanvaller Patrick Huizinga in stelling bracht. Huizinga rondde fraai af door de bal over doelman Otte Visser te liften. Na dit doelpunt nam VIOD de regie stevig in handen. Eerst was het Roelof van der Veen die een corner van broer Erik van der Veen over kopte. Even later was Roelof wel succesvol, een voorzet van wederom Erik van der Veen werd losgelaten door de doelman en Roelof was er als de kippen bij om de bal binnen te schieten. VIOD dicteerde de wedstrijd en kreeg een goede kans op de 3-1, maar spits Jelmer Visser schoot net over.

Aan de andere kant kwam VIOD nog een keer goed weg, een inzet van Menno Blom leek te worden beroerd met een hand, maar het appѐl van de Twijzel-spelers werd niet gehonoreerd. De 3-1 kwam er ook nog voor de rust. Een prachtige aanval over meerdere schijven belandde bij Erik van der Veen. Erik hield goed oog voor de loopactie van spits Jelmer Visser en Jelmer kon de bal bij de eerste paal binnen tikken. Meteen na de thee was het Twijzel dat een goede kans kreeg, maar doelman Otte Visser pareerde goed. VIOD nam weer het initiatief en kreeg kansen. Echter Bauke Visser en Jelmer Visser kregen het speeltuig niet tussen de palen.

De 4-1 kwam er toch. Een voorzet van Kees Hansma kon bij de tweede paal worden binnengelopen door Bauke Visser. VIOD controleerde de wedstrijd en benutte goed de geboden ruimte. Invaller Nykle Durk van der Valk kwam een paar keer goed door op de rechtervlank en zorgde daarmee voor veel gevaar. In de 77 e minuut valt dan nog de 5-1. Jelmer Visser houdt het overzicht en legt de bal goed neer voor Kees Hansma. Kees schiet de bal beheerst binnen. In de slotfase komen Tjibbe van der Veer en Matthijs van de Wal nog binnen de lijnen, maar aan de uitslag zou niets meer veranderen. Door deze overwinning is VIOD verzekerd van de tweede plaats. Nu is het zaak om deze vorm vast te houden en met vertrouwen de nacompetitie in te gaan.

Volgende week staat de uitwedstrijd tegen De Lions in Leeuwarden op het programma.