Account
Logo
Zoeken
6.5 °C

Grote zege voor softbaldames Diamonds

zo 1 mei 2016, 20.53 uur

DRACHTEN - Na vorige week halverwege onverrichter zake weer terug te zijn gekeerd naar Drachten omdat het te koud en nat was om te softballen in Groningen(slecht voor de aluminium knuppels en in verband met koude spieren zeer blessure gevoelig weer aan het begin van de competitie) speelden de softbaldames vandaag tegen het derde team uit Groningen (Caribe 3) in Drachten aan aan de Sportlaan.

Er werd overtuigend gewonnen met 23-10 in vijf inningen. Op de pitcherplaat voor Drachten; Carolien ter Braake met als catcher Hester Smit. In de eerste inning kwamen de Drachtster dames met maar liefst vijf punten op achterstand door mooie honkslagen van de Groningse slagvrouwen. In de gelijkmakende eerste inning wisten de softbaldames uit Drachten weer gelijk te komen en zelfs op voorsprong te komen door zwakke pitching aan Groningse kant en het was korte stop Nanda Faber die maar liefst drie punten binnen wist te slaan met een verre klap en door een fout van de Groningse catcher wist ze uiteindelijk zelf ook nog te scoren.

Uiteindelijk kreeg Ter Braake en de verdediging van Drachten grip op de wedstrijd en wisten de dames de voorsprong verder uit te breiden. Hun zwakke pitching deed Groningen uiteindelijk de kleedkamers opzoeken met een achterstand van 23-10 in het voordeel van Drachten Diamonds.

Pitcher Brigitta de Champs wist de wedstrijd in de vijfde inning goed op slot te gooien en gaf de slagvrouwen van Groningen geen kans meer en het was de jongste aanwinst van het team Silke van der Molen die de laatste nul(uit) maakte met een fraaie vangbal.

Komende week spelen de dames een wedstrijd in Enschede tegen Tex Town Tigers om 14.00 uur.

 

Heb je een tip? WhatsApp!
Stuur je bericht, foto of video via:
+31638400733 of via de tiplijn

Meer nieuws




regionaal nieuws

Aanhanger verliest lading glasplaten op N369

Aanhanger verliest lading glasplaten op N369



regionaal nieuws

Burenruzie in De Westereen loopt uit op vechtpartij

Burenruzie in De Westereen loopt uit op vechtpartij


regionaal nieuws

Automobilist (29) met teveel drank op botst op lantaarnpaal

Automobilist (29) met teveel drank op botst op lantaarnpaal

Poll: Wat vindt u van de overstap van Joran Jager?

Een verstandige keuze  
26.4%
Een slechte keuze. Hij had zijn partij en liberale principes trouw moeten blijven  
27.2%
Maakt niet uit, hij is er voor de inwoners  
17.6%
Geen mening  
28.8%
? aantal stemmen | login en stem ook mee!