4.4 °C

SC Kootstertille richt zich op nacompetitie

zo 1 mei 2016, 16.46 uur

KOOTSTERTILLE - In de rechtstreekse confrontatie met de medegegadigde voor de derde periode Boornbergum’80, wisten de Tilsters pas na rust de verkramptheid van zich af te spelen en het duel uiteindelijk nog met 5-3 naar zich toe te trekken. De gasten die voor hun laatste kans op nacompetitie knokten waren voor rust de bovenliggende partij maar vergaten de Tilsters de definitieve knock-out toe te dienen. Pas in de slotfase wist SC Kootstertille de zege naar zich toe te trekken en verzekerde zich daarmee van de nacompetitie. Er moet nog worden afgewacht welke periode de Tilsters ten deel valt maar het seizoen is voor het team van debuterend hoofdtrainer Jan van Dijk zeker nog niet voorbij.

SC Kootstertille kreeg haar zo gewenste vroege voorsprong want al in de zevende minuut verzilverde Aize Storm de gave aangever van Jouke Waaksma Bzn door de bal tegendraads perfect binnen te schieten; 1-0. Zes minuten later wist Boornbergum’80 optimaal van de zwakke terugspeelbal van Pieter Hoekstra te profiteren toen Cor Mulder het presentje maar al te graag uitpakte en de bal hoog in de dak van het doel joeg; 1-1. Weer zes minuten later namen de gasten zelfs brutaal de leiding toen Bauke de Vries, na zwak uitverdedigen bij de Tilsters, het speeltuig onberispelijk tegen het nylon dreunde; 1-2.

Als kijkspel bleef het een boeiend duel en precies halverwege de eerste helft had Boornbergum ’80 het duel bijna in het slot gegooid toen Cor Mulder leek te profiteren van de slechte inspeelpas van Douwe Kloostra. Tot opluchting van de thuisclub schoot Mulder de bal rakelings over de Tilster veste. Even later kwam de thuisclub voor de tweede keer langszij toen Douwe van der Bij de bal uit de vrije schop van Heine Hiemstra van zijn hoofd liet glijden en deze bij de eerste paal zomaar over de doellijn zag verdwijnen. Het bleef een boeiend duel en een kwartier voor kwamen de gasten zelfs voor de derde keer op voorspong. Met enigszins geluk liet Patrick Fiene de bal, die als voorzet leek bedoeld, over een verbaasde Tille goalie Albert Jan Merkus ineens in het doel verdwijnen; 2-3.

Op slag van rust leek Jouke Waaksma Bzn de score wederom in evenwicht te brengen maar zijn schot uit de heup leverde net geen treffer op. Tien minuten na de thee belastte Gerbrand Waaksma zich met een vrije schop en dreunde de bal kiezelhard op de paal! Boornbergum’80 was na rust geen schim meer van het energieke team van voor de rust en liet de thuisclub het spel maken. Na een kwartier spelen viel opnieuw een gelijkmaker voor de Tilsters te noteren. Tom van der Veen belastte zich met een hoekschop waar Douwe van der Bij goed op anticipeerde door bij de tweede paal uitstekend raak te koppen 3-3.

De gasten mochten even later niet mopperen dat de onopvallend leidende arbiter J. vd Laan de handsbal in het eigen zestienmetergebied over het hoofd zag. Na ruim twintig minuten wist SC Kootstertille de ban te breken. Jouke Waaksma Bzn vond Tom van der Veen en diens schuiver was doelman Thom van der Heide vervolgens te machtig; 4-3. Kansen waren er vervolgens over en weer maar Aize Storm, namens de thuisclub, en Sander Braam, namens de gasten, zagen hun respectievelijke inzetten op de doellijn weggewerkt. Tien minuten voor het einde vergat Tom van der Veen na een gevaarlijk ogende uitbraak zijn medespelers in de afwerking te betrekken dor de bal wild in te schieten maar deze over het doel zag verdwijnen.

Met het inbrengen van Wopke Hoekstra was er na rust meer vaart in de aanvalslinie van de thuisclub gekomen maar dit betaalde zich pas in de extra tijd uit. Een afgemeten voorzet van Wopke Hoekstra werd oogstrelend afgerond toen Douwe Hoekstra de bal op schitterende wijze á la Bep Bakhuis binnenkopte en daarmee zijn uitstekende optreden met een treffer extra luister bijzette. Met de moeizame 5-3 overwinning wist SC Kootstertille het seizoen met nog eens twee wedstrijden te verlengen al is het nog wachten op de tegenstander in de nacompetitie.