Account
Logo
Zoeken
12.9 °C

VV Anjum afgedroogd in Dokkum

za 30 april 2016, 21.52 uur

DOKKUM - De wedstrijd Dokkum-Anjum was zeker geen wedstrijd om des keizers baard. Integendeel, op drie competitiewedstrijden voor het einde van het seizoen , waren beide teams gebaat bij een overwinning. De thuisclub bleef in de race voor de p/d wedstrijden naar de tweede klas. Voor de Anjumers zou een overwinning betekenen dat de withemden ook volgend jaar te bewonderen zijn in de derde klas.

Na afloop was één ding duidelijk, Anjum was geen partij voor de Dokkumers. De kermis in de binnenstad had er een attractie bij. Prijsschieten op het Harddraverspark te Dokkum.

Dokkum-Anjum was ook de wedstrijd van Minne Zijlstra. Tijdens de heenwedstrijd, begin september, was Minne Zijlstra nog selectiespeler van Dokkum. In de winterstop maakte hij de overstap naar Anjum. Een gevoelige- en bijzondere overschrijving. In de wedstrijd was daar gelukkig niets van te merken. Hulde aan het adres van de 22 spelers en begeleiding.

“minne wedstryd”.
Over de wedstrijd kunnen we kort en bondig zijn. De Anjumers zakten door de ondergrens. Keeper Patrick van de Velde van Dokkum hoefde nauwelijks in actie te komen. De withemden deelden kleine speldenprikjes uit. De aanvalsgolven van de thuisclub waren veel pijnlijker voor de Anjumers. De nummer 5 van de ranglijst maakte dankbaar gebruik van het matige spel van Anjum. Een half uur lang konden de manschappen van Jacob Postma de schade beperkt houden. Met het nodige kunst en vliegwerk stond het na 27 minuten slechts 1-0. In de negen minuten die volgden was Anjum “kop van jut”. Er werd maar liefst drie keer gescoord door de equipe van Gerrie de Boer.

Na de rust wist Dokkum nog tweemaal te scoren in een wedstrijd die al lang geen wedstrijd meer was. “It wie in strieminne wedstryd fan Anjum “. “Misschien wel de slechtste partij ooit”, aldus een supporter die al 35 jaar lang de wedstrijden van Anjum volgt.

Nog twee wedstrijden.
Door de nederlaag van Anjum en de overwinning van zowel RWF als Rijperkerk, heeft Anjum nog drie punten voorsprong op de nummer elf positie. Een plek op de ranglijst die p/d wedstrijden betekenen. Ondanks de nederlaag begint de eerstvolgende wedstrijd gelukkig weer op 0-0. Laat nou net RWF de tegenstander zijn. Het belang van deze ontmoeting mag duidelijk zijn. Aanvang 14.30 uur te Frieschepalen.

Dokkum-Anjum
Scheidsrechter: J.G.Bulthuis
Toeschouwers: 232

7: 1-0 Nanne Russchen
27: 2-0 Jordi Minnema
29: 3-0 Jordi Minnema
36: 4-0 Martijn Jongeling
62: 5-0 Nick Keekstra
65: 6-0 Jordi Minnema

10: geel Pope Bauke Holwerda (A)
56: geel Wiebe Wessel Bos (A)
80: geel Klaas Jan Streekstra (A)

 

Heb je een tip? WhatsApp!
Stuur je bericht, foto of video via:
+31638400733 of via de tiplijn

Meer nieuws



regionaal nieuws

Dokkumer (53) op scootmobiel blijkt notoire bierdief

Dokkumer (53) op scootmobiel blijkt notoire bierdief

ondernemend nieuws

Bespaar met zonnepanelen: een slimme investering

Bespaar met zonnepanelen: een slimme investering




regionaal nieuws

Auto's zwaar beschadigd bij botsing op N919

Auto's zwaar beschadigd bij botsing op N919


regionaal nieuws

Geitenhouderij in Sibrandahûs mag nieuwe stal bouwen

Geitenhouderij in Sibrandahûs mag nieuwe stal bouwen


regionaal nieuws

SmelneFM koerst aan op samenwerking Opsterland

SmelneFM koerst aan op samenwerking Opsterland