Account
Logo
Zoeken
7.5 °C
Sisa Kinderopvang failliet verklaard
Een doorstart is inmiddels in de maak maar een beperkt aantal locaties zal de deuren moeten gaan sluiten in juni

Sisa Kinderopvang failliet verklaard

di 26 april 2016, 15.36 uur

GROU - Sisa Kinderopvang in Grou is dinsdag voor de rechtbank failliet verklaard. Als curator is Mr. W.M. Storms aangesteld. In alle stilte is er in de afgelopen tijd al gezocht naar een overname kandidaat. Dat is Kids First COP Groep geworden. Deze organisatie beschikt al over kinderopvang-locaties in Groningen en Leeuwarden.

Volgens Sisa Kinderopvang zijn de onderhandelingen in de afrondende fase. Het is de bedoeling dat Kids First in juni het overgrote deel van de locaties en het Gastouderbureau overnemen. Daarnaast bieden zij aan het merendeel van de medewerkers een nieuw contract aan. Tot 1 juni a.s. draaien alle locaties door (onder de hoede van de curator). In de loop van de maand mei wordt bekend voor welke locaties een doorstart niet mogelijk is. Sisa hoopt dat het aantal locaties dat gesloten wordt, zeer beperkt blijft.

Sisa Kinderopvang heeft verspreid over 11 gemeenten in Friesland meer dan 70 locaties voor BSO, Peuteropvang en Kinderdagverblijven. Op diverse locaties vinden meerdere soorten opvang plaats. Daarnaast heeft Sisa een Gastouderbureau.In totaal werken er bijna 390 mensen bij Sisa, waarvan 140 vrijwilligers en stagiaires. Aan het gastouderbureau zijn 240 gastouders verbonden. Het aantal medewerkers in loondienst bedraagt zo'n 250.

De medewerkers van Sisa zijn maandag geïnformeerd. De ouders en gastouders, de vrijwilligers en stagiaires, zijn dinsdag geïnformeerd over het faillissement en over de doorstart.

 

Heb je een tip? WhatsApp!
Stuur je bericht, foto of video via:
+31638400733 of via de tiplijn

Meer nieuws

Poll: Wat is de toekomst van Holwerd aan Zee?

Dat project gaat kopje onder  
79.2%
Heel misschien wordt het nog wat....  
2.1%
Ik hoop dat het doorgaat!  
18.8%
? aantal stemmen | login en stem ook mee!


regionaal nieuws

Bouwplannen aan Terpsterwei in Eanjum gaan door

Bouwplannen aan Terpsterwei in Eanjum gaan door




regionaal nieuws

Zorgen leefruimte Gomarus College bij ChristenUnie

Zorgen leefruimte Gomarus College bij ChristenUnie





regionaal nieuws

Dokkumer (60): 'Ik wol myn rydbewiis net wer kwyt....'

Dokkumer (60): 'Ik wol myn rydbewiis net wer kwyt....'