Account
Logo
Zoeken
10.2 °C

VIOD snakt naar het einde van het seizoen

zo 24 april 2016, 18.42 uur

DRIEZUM - Om maar positief met de deur in huis te vallen. VIOD heeft zich minimaal voor een jaar weer verzekerd van een plek in de zaterdag hoofdklasse. Dit ondanks het 2-0 verlies afgelopen zaterdag tegen Jong Telstar. Met nog twee wedstrijden voor de boeg komt er over twee weken een einde aan een loodzwaar seizoen, waar VIOD een keurig middenmoter bleek te zijn. Jong Telstar deed prima zaken in de derde periode en lijkt zich op te kunnen maken voor de nacompetitie.

In Sanne van der Velden trof rechtsback Rafaele Dijkstra een tegenstander van formaat die dit seizoen al 10 keer voor het eerste elftal van Telstar uitkwam. Met name in het eerste halfuur moest de VIOD-verdediger vaak haar meerdere erkennen in deze snelle linksbuiten. Nadat trainer Atty Eelkema haar tactisch op een andere wijze liet verdedigen, ging het stukken beter. Echter toen stond VIOD wel met 1-0 achter. Het was Sanne Huizing die de bal uit een voorzet van Van der Velden totaal miste, waardoor Anna-Fleur Duppen vrij voor keepster Joukje van der Meer kwam en het karwei simpel afmaakte. VIOD had na drie minuten al op voorsprong moeten komen toen Grytsje van den Berg frank en vrij op keepster Kelly Steen afstormde. Haar inzet ging hoog over. In de slotseconde was Martine Koopmans dichtbij de gelijkmaker. Uit een corner van Femke Mulder had zij de bal moeten koppen i.p.v. schieten. De bal belandde nu naast het doel.

Ook in de tweede helft was Telstar de bovenliggende partij. Anne-Fleur Duppen kreeg een grote kans, maar Joukje van der Meer voorkwam erger. Invalster Amber Wuring had de wedstrijd al in een vroegtijdig stadium moeten beslissen. Zij presteerde het om de bal vanaf vier meter van het doel naast te schieten. Maar dit bleek uitstel van executie te zijn. Met nog 12 minuten op de klok vloerde Aafke de Hoek Sanne van der Velden binnen de beruchtste lijnen van het voetbalveld. Scheidsrechter M. van Haneghem kon niet anders dan een penalty geven, die door Lotte Homan feilloos werd benut.
Het enige opmerkelijk wapenfeit van VIOD-zijde in de tweede helft was een corner van Femke Mulder bij de stand 1-0. De bal leek rechtstreeks in het doel te belanden, maar scheidsrechter Van Haneghem – die op de achterlijn stond – oordeelde dat er geen sprake was van een doelpunt.

 

Heb je een tip? WhatsApp!
Stuur je bericht, foto of video via:
+31638400733 of via de tiplijn

Meer nieuws




regionaal nieuws

Auto's zwaar beschadigd bij botsing op N919

Auto's zwaar beschadigd bij botsing op N919



regionaal nieuws

Geitenhouderij in Sibrandahûs mag nieuwe stal bouwen

Geitenhouderij in Sibrandahûs mag nieuwe stal bouwen

regionaal nieuws

SmelneFM koerst aan op samenwerking Opsterland

SmelneFM koerst aan op samenwerking Opsterland


regionaal nieuws

Gewonde bij botsing op Kolonieweg in Opende

Gewonde bij botsing op Kolonieweg in Opende


regionaal nieuws

Meisje mishandeld door man (24) na afwijzing flirt

Meisje mishandeld door man (24) na afwijzing flirt