Account
Logo
Zoeken
6 °C

De activiteiten met Koningsdag in Burgum

vr 22 april 2016, 11.19 uur

BURGUM - Koningsdag in Burgum trekt ieder jaar veel bezoekers. Ook dit jaar zijn er weer volop activiteiten voor jong en oud. Naast de vrijmarkt is er op twee plaatsen muziek en zijn er onder andere activiteiten van de scouting.

Vrijmarkt
Voor veel mensen is het een traditie met Koningsdag, spullen verkopen of lekker rondneuzen op de vrijmarkt. Om 9:00 uur ’s ochtends kunnen de verkopers los, en er kan zaken gedaan worden tot 12:00 uur. De vrijmarkt is in het centrum en op het plein voor De Pleats.

Activiteiten
Bij Koningsdag hoort muziek. De Burgumer muziekverenigingen brengen op verschillende plaatsen in het centrum de sfeer erin. Bij De Stryp treedt Drumband De Marko’s op. Muziekvereniging Apollo laat van zich horen op het plein voor De Pleats. Hier staat ook een poffertjeskraam. Wie wil weten hoe het voelt om blauw bloed te hebben kan bij De Pleats koninklijk op de foto gaan en hiermee een VIP high tea of wine time arrangement winnen. Voor de echte avonturiers verzorgt de scouting activiteiten voor bij Beerda Mode.

Vroeg beginnen
De meeste activiteiten duren tot het middaguur. Naar verwachting wordt het druk op de vrijmarkt. Verkopers op de vrijmarkt wordt dan ook aangeraden om op tijd te komen om zeker te zijn van een mooie plaats.

 

Heb je een tip? WhatsApp!
Stuur je bericht, foto of video via:
+31638400733 of via de tiplijn

Meer nieuws



regionaal nieuws

Bouwplannen aan Terpsterwei in Eanjum gaan door

Bouwplannen aan Terpsterwei in Eanjum gaan door

Poll: Wat is de toekomst van Holwerd aan Zee?

Dat project gaat kopje onder  
78.3%
Heel misschien wordt het nog wat....  
2.6%
Ik hoop dat het doorgaat!  
19.1%
? aantal stemmen | login en stem ook mee!




regionaal nieuws

Zorgen leefruimte Gomarus College bij ChristenUnie

Zorgen leefruimte Gomarus College bij ChristenUnie