Account
Logo
Zoeken
8 °C

Officier: 'Je richt een ravage aan in je leven'

do 21 april 2016, 13.30 uur

LEEUWARDEN - Een 31-jarige inwoner van Kootstertille vloog op 9 januari in Drachten met zijn auto uit de bocht. De man had teveel gedronken, hij zat ruim drie keer boven het maximaal toegestane promillage van 0,5. Donderdag zei de Tilster tegen politierechter Marijke Jansen dat hij destijds in een moeilijke periode in zijn leven zat. Hij had relatieproblemen. Om aan de hectiek te ontsnappen en even rust te nemen, was hij in de auto gestapt.

Dat moet je niet doen als je hebt gedronken, hield officier van justitie Meine Geerds de Tilster voor. De gevolgen van rijden met drank op kunnen rampzalig zijn, bijvoorbeeld als je iemand aanrijdt. 'Je richt een ravage aan in je leven', aldus de officier. De Tilster heeft zijn rijbewijs nodig. Begin mei kan hij bij een nieuwe baas beginnen, maar dan moet hij wel een auto kunnen besturen.

Geerds besloot daar rekening mee te houden. 'Daar kan ik niet omheen', zei de officier. Hij eiste een boete van 950 euro en een rijontzegging van 8 maanden waarvan 5 voorwaardelijk. De rechter deed het ietsje anders, zij legde een iets lagere boete op -850 euro- en een rijontzegging van 9 maanden waarvan 6 voorwaardelijk met een proeftijd van drie jaar. Dat betekent dat de Tilster voor mei zijn rijbewijs terug heeft.

 

Heb je een tip? WhatsApp!
Stuur je bericht, foto of video via:
+31638400733 of via de tiplijn

Meer nieuws

Poll: Wat is de toekomst van Holwerd aan Zee?

Dat project gaat kopje onder  
75%
Heel misschien wordt het nog wat....  
3.8%
Ik hoop dat het doorgaat!  
21.2%
? aantal stemmen | login en stem ook mee!



regionaal nieuws

Bouwplannen aan Terpsterwei in Eanjum gaan door

Bouwplannen aan Terpsterwei in Eanjum gaan door




regionaal nieuws

Zorgen leefruimte Gomarus College bij ChristenUnie

Zorgen leefruimte Gomarus College bij ChristenUnie





regionaal nieuws

Dokkumer (60): 'Ik wol myn rydbewiis net wer kwyt....'

Dokkumer (60): 'Ik wol myn rydbewiis net wer kwyt....'