Account
Logo
Zoeken
4.4 °C

Verdachte: heb meisje niet in borst geknepen

wo 20 april 2016, 16.45 uur

LEEUWARDEN - Het moment dat een 32-jarige vrouw uit Harkema iemand die haar zoon al een hele tijd lastig viel tot de orde wilde roepen, was niet echt handig gekozen, vond rechter Bauke Jansen. Op 29 juli vorig jaar, in de nacht na de Profronde van Surhuisterveen, sprak de vrouw iemand aan uit een groepje jongeren. Dat was dus op een tijdstip dat er in de meeste mensen behoorlijk wat drank zat. 'Was dat verstandig?', vroeg Jansen.

De vrouw antwoordde dat ze die avond niets had gedronken. Haar zoon 'hoorde' ooit bij het groepje jongeren, maar om de een of andere reden was de liefde bekoeld en hoorde hij er niet meer bij. Sindsdien werd haar zoon geplaagd en gepest. Op de bewuste avond zou hij bedreigd zijn. Tegen enen 's nachts stapte de Harkemase op een van de jongeren af die haar zoon het leven zuur maakte.

Toen ze de jongen aansprak, stapten twee meisjes ertussen. De Harkemase zei dat ze een meisje, een 17-jarige inwoonster van Surhuisterveen, aan de kant had geduwd. Volgens het meisje was er veel meer gebeurd: de vrouw zou haar hardhandig bij de borst hebben gepakt en ze zou de borst hebben omgedraaid. Het meisje was naar de huisarts gegaan, die constateerde een pijnlijke borst en kneuzingen aan de borst en aan de arm van het meisje.

De verdachte beweerde dat ze het meisje alleen had weggeduwd. 'Ik heb haar een drukker gegeven', zei ze. Officier van justitie Tjerk Buma vond dat er voldoende bewijs was en eiste boete van 150 euro. Van het knijpen en draaien was de rechter niet helemaal overtuigd. Jansen vond dat wel bewezen kon worden dat de Harkemase het meisje een hardere duw had gegeven dan ze bedoelde. De rechter deed de geëiste boete door de helft: 75 euro betalen en de rest voorwaardelijk.

 

Heb je een tip? WhatsApp!
Stuur je bericht, foto of video via:
+31638400733 of via de tiplijn

Meer nieuws




regionaal nieuws

Bouwplannen aan Terpsterwei in Eanjum gaan door

Bouwplannen aan Terpsterwei in Eanjum gaan door

Poll: Wat is de toekomst van Holwerd aan Zee?

Dat project gaat kopje onder  
75.1%
Heel misschien wordt het nog wat....  
3.2%
Ik hoop dat het doorgaat!  
21.7%
? aantal stemmen | login en stem ook mee!




regionaal nieuws

Zorgen leefruimte Gomarus College bij ChristenUnie

Zorgen leefruimte Gomarus College bij ChristenUnie




regionaal nieuws

Dokkumer (60): 'Ik wol myn rydbewiis net wer kwyt....'

Dokkumer (60): 'Ik wol myn rydbewiis net wer kwyt....'