Account
Logo
Zoeken
4.3 °C
'Aanpak Kerkstraat Drachten geniet voorkeur'
Foto: Harry van der Linde

'Aanpak Kerkstraat Drachten geniet voorkeur'

wo 20 april 2016, 11.45 uur

DRACHTEN - De aanpak van van de Kerkstraat in Drachten is volgens veel partijen de beste manier om de doorloop tussen het Raadhuisplein en het centrum te bevorderen. Tot dusver richtte de gemeente zich vooral op de verbreding van de steeg tussen de Zuiderbuurt en het plein, maar veel partijen twijfelen of dit de oplossing is.

Onderzoeker Wim Weide van het bureau Fakton legt de gemeenteraad drie varianten voor om de steeg te verbreding. De meest vergaande kost 525.000 euro en de goedkoopste optie ligt rond de twee ton. "Gelet op de doelstelling biedt deze variant de meeste economische waarde en komt er lucht, licht en ruimte." Het versmallen van het pand van Lippe Lap biedt volgens eigenaar Albert Lap echter de restrictie dat die nog moeilijker verhuurbaar wordt. "Het pand wordt spil tussen verschillende meningen. Los van de lastige periode heeft dat ook invloed op de verhuurbaarheid." Hij pleit voor duidelijkheid.

Het opwaarderen van de Kerkstraat, zodat de J.G. van Blomstraat als het ware wordt doorgetrokken is volgens de ondernemers aanwezig bij de speciale Ronde Tafel-bijeenkomst van dinsdagavond de meest mooie optie. "Een royale doorbraak zorgt voor een optimale samensmelting. Er is zoveel geld aan het Raadhuisplein gespendeerd. Er is nu een mogelijkheid om een riante doorgang bij de Kerkstraat te realiseren. Doe het goed", is het advies van ondernemer Michiel van der Zee. Sylvia Wouda van kledingzaak Mango sluit zich daar bij aan. "Soms moet je offers maken en een pand slopen. Het centrum moet echter gaan leven, dat is het doel. En misschien moet er wel een gebouw sneuvelen, anders komt er nooit meer een kip in het centrum."

Wim Weide is het daar in principe mee eens. "De Kerkstraat verdient verreweg de voorkeur. Het kost relatief weinig, is breed zat, maar moet wel opgewaardeerd worden. Je moet een route maken en de mensen verleiden om te bewegen. In principe is er niet een groot gat nodig om de doorloop aantrekkelijk te maken." Op 10 mei gaat de gemeenteraad waarschijnlijk een besluit nemen over het onderwerp.

 

Heb je een tip? WhatsApp!
Stuur je bericht, foto of video via:
+31638400733 of via de tiplijn

Meer nieuws




regionaal nieuws

Bouwplannen aan Terpsterwei in Eanjum gaan door

Bouwplannen aan Terpsterwei in Eanjum gaan door

Poll: Wat is de toekomst van Holwerd aan Zee?

Dat project gaat kopje onder  
76.2%
Heel misschien wordt het nog wat....  
3.3%
Ik hoop dat het doorgaat!  
20.5%
? aantal stemmen | login en stem ook mee!




regionaal nieuws

Zorgen leefruimte Gomarus College bij ChristenUnie

Zorgen leefruimte Gomarus College bij ChristenUnie

regionaal nieuws

Vrachtwagen raakt in de berm langs N381

Vrachtwagen raakt in de berm langs N381



regionaal nieuws

Dokkumer (60): 'Ik wol myn rydbewiis net wer kwyt....'

Dokkumer (60): 'Ik wol myn rydbewiis net wer kwyt....'