Account
Logo
Zoeken
8.9 °C

Politiek wil meer huurhuizen in T-diel

wo 20 april 2016, 11.33 uur

BURGUM - De gemeente Tytsjerksteradiel moet aan de slag gaan om meer woonruimte te creëren voor startende huurders en statushouders. Dat vinden de fracties van CDA, FNP en ChristenUnie. Met een motie gaan de drie partijen donderdag proberen een meerderheid aan stemmen in raad te krijgen om het college van B&W te overtuigen dat er snel iets gedaan moet worden.

Het aantal huurwoningen in de gemeente is afgenomen en de vraag naar geschikte huurwoningen neemt toe. In veel dorpen kunnen jongeren niet terecht voor een geschikte huurwoning, waardoor ze het dorp verlaten wat dan weer nadelige gevolgen heeft voor de leefbaarheid van de dorpen. Daarbij komt de vraag om woonruimte voor statushouders, de doorstroming vanuit de AZC's neemt te veel tijd en daardoor kan noodopvang en zelfs crisisopvang weer noodzakelijk worden, aldus de regietafel, waar afspraken worden gemaakt met gemeenten over hun bijdrage in de opvang van vluchtelingen.

Het college van B&W wordt donderdag met een motie gevraagd een plan van aanpak te maken op korte termijn, waarbij kan worden gekeken naar alle mogelijke opties, herbestemmen bestaande gebouwen, tijdelijke huisvesting, nieuwbouw. Ook willen de fracties dat er alle mogelijke partijen in beeld komen, woningbouwcorporaties maar ook zeker het lokale bedrijven, kerkelijke gemeenten en vormen van particulier initiatief. In het onderzoek moeten alle dorpen uit de gemeente worden meegenomen.

 

Heb je een tip? WhatsApp!
Stuur je bericht, foto of video via:
+31638400733 of via de tiplijn

Meer nieuws

Poll: Goede keuze of niet?

Ja  
33.8%
Nee  
48.1%
Maakt me niet uit  
18.2%
? aantal stemmen | login en stem ook mee!



regionaal nieuws

Ochtendrit na kroegavond wordt hele dure grap

Ochtendrit na kroegavond wordt hele dure grap

regionaal nieuws

Stroomstoring treft regio Eanjum

Stroomstoring treft regio Eanjum



regionaal nieuws

'Kleine windmolens ook voor particulieren toestaan'

'Kleine windmolens ook voor particulieren toestaan'





regionaal nieuws

Fietsster gewond bij aanrijding

Fietsster gewond bij aanrijding